(video) Noua ministră a Sănătății, Ala Nemerenco, prezentată angajaților din minister: „Personalul medical, asistentul social și pacientul - numărul 1 de pe agenda mea”

Noua ministră a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a fost prezentată angajaților din cadrul ministerului. În acest sens, Ala Nemerenco a ținut să accentueze problemele cu care se confruntă fiecare sector din cadrul instituției și care trebuie depășite.

Foto: UNIMEDIA

„Știm că sănătatea este una dintre cele mai dureroare probleme ale societății noastre. Suntem conștienți cât de mari sunt provorările în sistemâ. În special faptul că meidicii, speciliștii pleacă din sistem, din țară. Înțelegem din ce cauză pleacă[...]

Să ne asigurăm că nu se întâmple delapidări de foncudri. Și aici vorbim de asigurările medicale[...]

Doamna ministru are experiență în sector. Cunoaște lucrurile în profunzime. Sunt sigură că dânsa va reuși să construiacă un mediu de lucru în care să vă simțiți bine. Vom pune în capul mesei profesionalismul[...] Cu siguranță lucrurile se vor schimba. Nu suntem prima țară care seconfruntă cu situații dramatice”, a declarat prim-ministra Maia Sandu.

În acest sens, noua ministră a Sănătății a ținut să menționeze că numărul 1 pe agenda sa se află personalul medical, asistentul social și pacientul.

„Mă bucur că agenda mea personală corespunde și o să corespundă absolut cu agenda Guvernului. Am niște puncte, demult stabilite, asupra cărora încercam să fiu eficientă, chiar dacă în ultimii trei ani m-am aflat mai mult în afara țării și mă întristam uneori că ofeream consultări pentru alte cinci guverne ale altor țări în reformarea sistemelor de sănătate”, a declarat Ala Nemerenco.

Ala Nemerenco este de profesie medic. Este expertă internațională pe sisteme de sănătate și consultantă la Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Aceasta deţine titlu de doctor în medicină, este director la IMSP Clinica Universitară de Asistență Medicală Primară a USMF „Nicolae Testemițanu” şi conferențiar universitar la Școala de Management în Sănătate Publică a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

Anterior a deţinut funcţia de specialist principal la Ministerului Sănătății, în domeniul medicinei de familie. În 2005, Ala Nemerenco a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru pace de către Organizația elvețiană „1000 de femei pentru pace”.

Ala Nemerenco a fost aleasă în funcția de consilieră municipală în CM Chișinău din partea Partidului Popular European din Moldova la alegerile locale din 2015. Ulterior, aceasta a anunțat că pleacă din funcția de consilieră și de membră a PPEM.

Vezi AICI o scurtă biografie a tuturor miniștrilor din Guvernul Sandu.


Pub