(video) Prim-ministra Maia Sandu, la Guvern: Azi am vorbit cu Iurie Ciocan, Liliana Palii și Sergiu Răilean

Prim-ministra Maia Sandu susține o conferință de presă la Guvern.

„În ministere lucrează oamenii buni, iar cei buni vor fi promovați și apreciați. Ne dorim să construim instituții puternice, fără a fi capturate de grupări dubioase. De la funcționari vrem să fie responsabili și să servească legii, dar nu politicienilor care vin și pleacă. Noi apreciem oameni sinceri și corecți, iar cei care au servit fostului regim, au pus la cale scheme dubioase, să plece.

Foto: Maia Sandu/UNIMEDIA

Cei care au făcut partizanat politic în instituții de stat vor fi sancționați, iar cei care vor continua să facă partizanat politic, vor fi concediați”.

De asemenea, Maia Sandu a anunțat că va expedia o scrisoare către compania Kroll, pentru a solicita o copie a documentului Kroll II.

„Azi am vorbit cu Iurie Ciocan(membru CEC), Liliana Palii (șefa cancelariei de Stat) și Sergiu Răilean(șeful Agenției Servicii Publice) și mi-am exprimat nemulțumirile față de unele decizii la care ar fi participat în Guvernul Filip. Nu am cerut demisia celor trei, însă le-a transmis că există suspiciuni asupra activității pe care au avut-o până acum și urmează a fi efectuate cercetări”, a mai precizat șefa Cabinetului de Miniștri.

La conferință, Prim-ministra Maia Sandu a anunțat și despre crearea unui Birou politic anticorupție pe lângă Guvern, la care vor activa inclusiv experți internaționali, inclusiv din România.


Pub