(video) Ministerul Sănătății ar putea fi separat de cel al Muncii și Protecției Sociale. Sandu: „Am văzut că rezultatele sunt proaste”

Ministerul Sănătății ar putea fi separat de cel al Muncii și Protecției Sociale. Cel puțin aceasta a declarat prim-ministra Maia Sandu în cadrul prezentării noii ministre, Ala Nemerenco, angajaților instituției.

„Fuzionarea celor două ministere a fost o decizie proastă. Nu înțeleg de ce oamenii nu au vrut să învețe din experiența precedentă, pentru că noi am mai trecut prin asemenea fuzionări. Noi am văzut că rezultatele sunt proaste. E opinia mea personală, dar eu o să optez pentru separarea acestor două ministere. Sunt agende complicate pe fiecare din dimensiuni....Avem o sumedenie de probleme...Ceea ce vă promit e să avem o discuție și să corectăm acestă decizie pe care o consider neinspirată”, a declarat Maia Sandu.

Amintim că în primăvara anului 2017, Ministerul Sănătății a fost comasat cu cel al Muncii, Protecției Sociale și Familiei. Anunțul a fost făcut de liderul PD, Vlad Plahotniuc.

Precizăm că Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii au mai fost contopite odată, pe vremea guvernării comuniștilor. La scurt timp, însă, instituțiile au fost separate din nou.

Menționăm că astăzi, 17 iunie, noua ministră a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a fost prezentată angajaților din cadrul ministerului. În acest sens, Ala Nemerenco a ținut să accentueze problemele cu care se confruntă fiecare sector din cadrul instituției și care trebuie depășite.

Ala Nemerenco este de profesie medic. Este expertă internațională pe sisteme de sănătate și consultantă la Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Aceasta deţine titlu de doctor în medicină, este director la IMSP Clinica Universitară de Asistență Medicală Primară a USMF „Nicolae Testemițanu” şi conferențiar universitar la Școala de Management în Sănătate Publică a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

Anterior a deţinut funcţia de specialist principal la Ministerului Sănătății, în domeniul medicinei de familie. În 2005, Ala Nemerenco a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru pace de către Organizația elvețiană „1000 de femei pentru pace”.

Ala Nemerenco a fost aleasă în funcția de consilieră municipală în CM Chișinău din partea Partidului Popular European din Moldova la alegerile locale din 2015. Ulterior, aceasta a anunțat că pleacă din funcția de consilieră și de membră a PPEM.

Vezi AICI o scurtă biografie a tuturor miniștrilor din Guvernul Sandu.


Pub