O familie de moldoveni cu patru copii, implicată într-un accident grav în Italia. Tatăl și fiica de 13 ani au decedat pe loc

O familie de moldoveni, doi soți și patru copii, a fost distrusă într-un accident care a avut loc în după-amiaza zilei de sâmbătă, 15 iunie, pe o autostradă din localitatea Mestre din Italia. Șoferul mașinii de model Wolkswagen Touran a intrat pe contrasens și a lovit în plin un autobuz cu pasageri, scrie Venezia Today.

Foto: VeneziaToday

În urma coliziunii, șoferul, în vârstă de 34 de ani, Andrei Boaghe și fiica cea mare a cuplului, Ana Maria, în vârstă de 13 ani, au murit pe loc. Soția lui Andrei și ceilalţi trei copii în vârstă de 6, 7 ani și 14 ani, au fost răniți grav.

Băiatul de 14 ani a fost transportat la spitalul din Mestre, unde a fost resuscitat și internat în secția de terapie intensivă, iar pronosticurile medicilor în privința lui sunt rezervate, potrivit Venezia Today.

Copilul de 7 ani a fost transportat la spitalul din Treviso iar al treilea copil, de 6 ani, a fost transportat la spitalul din Padova.

Șoferul autobuzului, în vârstă de 45 de ani, a fost transportat la spital, iar viața lui este în afara oricărui pericol. Pasagerii din transportul public nu au fost afectați grav. Doi dintre ei au primit îngrijiri medicale la locul accidentului, dar au refuzat spitalizarea.

Locul accidentului de pe autostrada Triestina din Montiron, Mestre, în care a murit un moldovean și fiica sa, în vârstă de 13 ani. Soția și alți trei copii ai cuplului au fost internați în spitalele din apropiere / Sursa:VeneziaToday

Circumstanțele accidentului sunt investigate de carabinieri și poliția italiană locală. Conform primei reconstrucții, mini-vanul Touran ar fi făcut o manevră bruscă, ieșind pe contrasens, după care s-a ciocnit frontal cu autobuzul companiei italiene ATVO.

O alunecare bruscă ar fi o posibilă cauză a accidentului. La descarcerare au participat două echipaje de pompieri, ajutați de o macara pentru a extrage răniții și a elibera carosabilul de vehiculele avariate.

Consulatul Republicii Moldova de la Padova ține legătura cu autoritățile locale, în scopul monitorizării situației, potrivit purtătorului de cuvânt al MAEIE, Alexandru Roitman.


Pub