Cei șase polițiști, care au fost demiși pentru că au menționat că susțin Guvernul Sandu, restabiliți în funcție

Astăzi, 17 iunie, cei şase poliţişti ai Direcţiei nr.6 a Inspectoratului Naţional de Investigaţii, au fost restabiliți în funcție prin ordinul șefului-interimar al Inspectoratului General al Poliţiei, Gheorghe Balan, la cererea prealabilă a acestora privind anularea ordinului șefului IGP din 12 iunie, 2019, prin care au fost sancționați disciplinar cu concedierea din funcția publică cu statut special. Cel puțin aceasta se arată într-un comunicat de presă.

Foto: captură video

Amintim că la data de 11 iunie, câțiva polițiști au anunțat că se vor subordona noului șef al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Balan, numit de ministrul de Interne din Guvernul Sandu, Andrei Năstase

La data de 12 iunie, angajații au anunțat că au fost suspendați din funcție, după ce și-au anunțat susținerea față de Guvernul Sandu și că se supun noii conduceri.

Polițiștii de la Fulger ar fi dat buzna în clădirea instituției noaptea. Angajații Direcției nr. 6 a Inspectoratului Național de Investigații, ne-au comunicat că dimineață, când au venit la serviciu, au găsit angajații de la Fulger în birourile lor. Aceștia susțin că nu cunosc cum au intrat, dat fiind faptul că șeful instituției, Anatolie Macovei, nu le-a dat accesul.

Alexandru Pînzari a declarat că mascații au fost aduși pentru că în sediul instituției se află documente importante, inclusiv declarații ale martorilor implicați în dosare penale răsunătoare, astfel să nu aibă loc scurgeri de informație.


Pub