12:52:44 19.04.2024
Stiri

Renato Usatîi, spectacol la revenirea în R. Moldova: Procurorii i-au anulat mandatul de arest, iar Maia Sandu își pune „semne de întrebare”

Politică 17.06.2019 09:04 Vizualizări1846 Autor: Ziarul National
Renato Usatîi, spectacol la revenirea în R. Moldova: Procurorii i-au anulat mandatul de arest, iar Maia Sandu își pune „semne de întrebare”


Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a revenit în după-amiaza zilei de ieri în R. Moldova după mai bine de doi ani. Acesta a fost așteptat la Vama Sculeni de zeci de susținători de-ai săi, după care alaiul s-a mutat la Procuratură, acolo unde a fost condus fostul primar de Bălți și de unde a aflat că mandatul de arest pe numele său a fost anulat.

„Cetățeanului Renato Usatîi i se vor aplica prevederile celor mai recente decizii ale instanțelor de judecată din Republica Moldova”, anunța Inspectoratul General al Poliției, în timp ce politicianul era escortat ieri la PCCOCS.

Primul-ministru Maia Sandu a reacționat, afirmând că anularea mandatului de arest pe numele lui Renato Usatîi ridică „mari semne de întrebare”.

„Prim-ministrul nu poate da indicații procurorilor și nu poate interveni în justiție și nu o voi face niciodată. Însă decizia de astăzi (duminică - n.r.), de anulare a mandatului de arest pe numele lui Renato Usatîi, ridică mari semne de întrebare. Prin această decizie, procurorii fie recunosc că dosarul a fost fabricat la comandă politică și atunci ar trebui să știm la comanda cui, iar cei care au îndeplinit asemenea indicații trebuie să-și dea demisia și să răspundă în fața legii, fie legalitatea deciziei de astăzi are caracter îndoielnic. În acest caz, de asemenea, procurorii responsabili trebuie să răspundă în fața legii. Să fie clar pentru cei care încearcă să profite de această perioadă de tranziție - în cel mai scurt timp vom curăța justiția de oamenii corupți, din vechiul sistem, care lucrează la comanda cuiva și nu în interesul cetățeanului și conform prevederilor legale”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Amintim că Renato Usatîi este cercetat în mai multe dosare penale și acesta a fugit în Rusia în toamna anului 2016, fiind anunțat în căutare internațională de către organele de drept din R. Moldova. Procurorii moldoveni îl acuzau pe Usatîi de implicare în tentativa de a-l asasina pe fostul bancher rus refugiat la Londra, Gherman Gorbunțov. Usatîi a respins acuzațiile, afirmând că e vorba de un dosar deschis la comanda lui Vlad Plahotniuc.

CITIȚI și Usatîi dezvăluie cum se implică Federația Rusă în politica din R. Moldova: „M-au dus la o discuție profilactică...”. De ce fracțiunea PSRM a fost invitată in corpore la Moscova

Acum jumătate de an, Usatîi fugise și din Rusia și s-a aflat în Germania. Acesta îl acuza pe președintele Igor Dodon că i-ar fi „creat probleme” la Moscova, iar drept răspuns șeful statului a întrebat dacă „el mai este șef de partid”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md