16:45:37 23.04.2024
Stiri

VIDEO // Maia Sandu, în fața angajaților Minsterului Educației, Culturii și Cercetării: „De astăzi înainte va conta profesionalismul”

Social 17.06.2019 11:12 Vizualizări1189 Autor: Ziarul National
VIDEO // Maia Sandu, în fața angajaților Minsterului Educației, Culturii și Cercetării: „De astăzi înainte va conta profesionalismul”


Prim-ministra Maia Sandu a prezentat-o astăzi pe noua ministră a Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei, în fața angajaților instituției.

„Nu știu dacă Dvs. v-a fost dor de noi, dar nouă ne-a fost”, a spus fosta ministră a Educației, anunțând că, de-acum înainte, în sistemul educațional „va conta doar profesionalismul”, inclusiv la capitolul angajări.

Reformele în educație rămân o prioritate pentru noua conducere a ministerului, revizuirea curriculei, dar și programul de atragere și menținere în sistem a celor mai buni profesori.

Maia Sandu a atenționat șefii din educație să nu mai pună presiuni pe cadrele didactice, așa cum s-a întâmplat „în special în ultimii ani”, când unii profesori ar fi fost obligați să facă, de exemplu, campanie electorală.

„De-acum înainte nu se va accepta niciun abuz, indiferent de la care partid politic vine indicația ca să determine un om sau altul să facă lucruri care nu sunt firești, nu sunt în conformitate cu fișa de post. Atitudinea va fi extrem de serioasă în raport cu cei care vor continua aceste abuzuri. (...) De-acum înainte contează profesionalismul omului. Fiecare este liber să gândească și să facă ce vrea în raport cu forțele politice, dar la școală nimeni nu trebuie să îndrăznească să pună presiune pe profesori, pe director de școală sau oricare alt angajat din sistem”, a avertizat Maia Sandu.

Liliana Nicolaesu-Onofrei a cerut de la colegi „transparență maximă și corectitudine” în activitatea de la minister. Mai întâi, noua ministră își propune o evaluare a situației, pentru a determina lucrurile urgente ce urmează a fi implementate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md