12:55:52 28.03.2024
Stiri

Premierul Maia Sandu anunță SEPARAREA unui minister: „A fost o decizie PROASTĂ fuzionarea celor două ministere”

Social 17.06.2019 14:18 Vizualizări8830 Autor: Ziarul National
Premierul Maia Sandu anunță SEPARAREA unui minister: „A fost o decizie PROASTĂ fuzionarea celor două ministere”


Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale ar putea reveni la forma inițială, de până la reforma administrației centrale implementată de Guvernul Filip, când existau două instituții separate - Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei.

Anunțul a fost făcut astăzi de premierul Maia Sandu, atunci când a prezentat noua conducătoare a ministerului, pe Ala Nemerenco.

„A fost o decizie proastă separarea celor două ministere.O să optez pentru separarea celor două ministere, pentru că sunt agende complicate pe fiecare dintre dimensiuni - sănătate, protecție socială...”, a spus Maia Sandu în aplauzele celor prezenți în sală.

Prim-ministrul a rugat-o pe ministra Nemerenco să se gândească la faptul „cum atragem și menținem în sistem” cei mai buni specialiști, dar și la acțiuni privind cheltuirea eficientă a banilor publici în cadrul achizițiilor publice de la acest minister.

Noua ministră a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco, a anunțat „restructurări” la instituția pe care o conduce, iar printre prioritățile sale se numără majorarea salariilor pentru angajații din sistemul medical și cel al protecției sociale, pentru ca aceștia să „nu mai fie nevoiți să accepte plăți care îi umilesc”.



De asemenea, Ala Nemerenco s-a angajat să combată corupția din domeniile pe care le va gestiona, astfel încât pacientul să nu achite alte plăți, „în plic”, decât cele care rezultă din contribuțiile obligatorii, să reducă birocrația cu care se confruntă cetățeanul simplu atunci când ajunge la medic, dar și să evalueze corectitudinea prețului la medicamente și a metodologiei de calcul a coșului minim de consum.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md