10:59:41 29.03.2024
Stiri

PD a făcut primul DEMERS OFICIAL în calitate de partid de opoziție: „Cerem demiterea sau DEMISIA imediată a șefului IGP, care are grad de rudenie cu ministrul Năstase”

Politică 17.06.2019 15:54 Vizualizări4532 Autor: Ziarul National
PD a făcut primul DEMERS OFICIAL în calitate de partid de opoziție: „Cerem demiterea sau DEMISIA imediată a șefului IGP, care are grad de rudenie cu ministrul Năstase” realitatea.md


Partidul Democrat (PD), care astăzi a anunțat că revine în Parlament și va fi în opoziție, cere demiterea sau demisia șefului Inspectoratului General de Poliției, Gheorghe Balan, care ar fi cumătru cu ministru Afacerilor Interne, Andrei Năstase.

„Constatăm că, încă din primele zile de guvernare, Alianța PSRM-PAS-PPDA promovează în funcții rude ale liderilor acestor partide, printr-o totală lipsă de transparență. Cei care până ieri criticau cumătrismul din instituții și promiteau numiri transparente în funcții și pe criterii de profesionalism își încalcă din primele zile acest angajament și dovedesc că în realitate ei sunt cei care promovează cumătrismul în instituțiile statului”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.

Citește și: Ministrul Popescu RENUNȚĂ la serviciile șefului său de cabinet Andrei Popov, care ar fi și NAȘUL său: „Odată criza depășită...”

În acest sens, PD precizează: „Cerem demiterea sau demisia imediată a domnului Gheorghe Balan din funcția de șef al IGP, acesta având un grad de rudenie cu noul ministru de Interne, Andrei Năstase, ceea ce reprezintă un evident conflict de interese.

De asemenea, atragem atenția societății și misiunilor diplomatice asupra unui amplu proces demarat de regimul PSRM-PAS-PPDA de forțare a unor funcționari publici să demisioneze.

Funcționarii sunt amenințați cu dosare penale privind activitatea lor anterioară, daca nu demisionează. Cerem regimului de guvernare să înceteze acest șantaj asupra funcționarilor publici, să stopeze măsurile represive împotriva lor”, au mai adăugat democrații.

CITIȚI și Primii FUNCȚIONARI din Guvern care ar putea pleca din funcții, la solicitarea premierului Maia Sandu: Cecan, Palii și Răileanu, suspiciuni în legătură cu anumite decizii pe care le-au luat

Întrebată astăzi despre acest conflict de interese, șefa Guvernului Maia Sandu a declarat că a fost vorba de „o situație de criză” și că „această problemă va fi rezolvată”.

„Acum, că am depășit criza, această problemă va fi rezolvată, în sensul că se va elimina conflictul de interese. Dacă va fi conflict de interese, va trebui să se anuleze decizia prin care a fost numit în funcție domnul Balan”, a spus Maia Sandu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md