02:00:17 25.04.2024
Stiri

Declarația ÎNDRĂZNEAȚĂ făcută Năstase, vicepremier în Guvernul „ACUM” - PSRM: „La sfârşitul mandatului vrem să depunem CEREREA DE ADERARE la UE”

Politică 17.06.2019 18:30 Vizualizări6390 Autor: Ziarul National
Declarația ÎNDRĂZNEAȚĂ făcută Năstase, vicepremier în Guvernul „ACUM” - PSRM: „La sfârşitul mandatului vrem să depunem CEREREA DE ADERARE la UE”


La capătul mandatului de patru ani de zile al Guvernului condus de Maia Sandu, Republica Moldova şi-a propus să depună cererea de aderare la Uniunea Europeană, a declarat Andrei Năstase, viceprim-ministru şi ministru de Interne al Republicii Moldova, transmite b1.ro.

„Guvernul Maia Sandu (...) îşi propune să implementeze, la modul real, Acordul de Asociere (cu Uniunea Europeană - n.r.), să implementeze toate parteneriatele pe care le avem noi, inclusiv parteneriatul actual cu NATO, cu România", a declarat Andrei Năstase.

Citește și: Primele solicitări ale președintelui Dodon pentru „ACUM”: „Să anunțăm un MORATORIU pe subiecte ideologice și geopolitice”

Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană a fost semnat de Republica Moldova pe 27 iunie 2014, acela fiind un pas important pe parcursul european, dar a și garantat faptul că nu intră în Uniunea Economică Euroastiatică, dominată de Federaţia Rusă.

Cu toate acestea, Andrei Năstase nu a exclus posibilitatea unei relaţii de cooperare cu Federaţia Rusă, chiar şi în contextul unui parcurs pro-Occidental al Republicii Moldova.

„Bineînţeles, ne propunem să avem relaţii reciproc-avantajoase cu toţi vecinii. Şi vorbim aici de relaţiile comerciale, relaţii economice, care ar aduce nişte beneficii pentru Republica Moldova, şi cu Federaţia Rusă. Să nu uităm că avem acolo peste 300.000 de cetăţeni care muncesc", a adăugat viceprim-ministrul şi totodată ministrul de Interne al Republicii Moldova.

În continuare, viceprim-ministrul a precizat că nu este agreată idea potrivit căreia Republica Moldova ar face parte dintr-un presupus „cordon sanitar", care să se interpună între Rusia şi Europa Occidentală (aşa-numitul „Intermarium" - un proiect ce datează încă din perioada interbelică şi care a eşuat).

„Nu ne place să ştim că am fi zona „sanitară”", a precizat Andrei Năstase.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md