Ambasadoarea R.Moldova în SUA a demisionat, după ce a fost rechemată

Crina Dumitriu
17/06/2019
PD

Ambasadoarea R. Moldova în SUA, Cristina Balan, numită de PD în mai 2018, și-a anunțat demisia, după ce a fost rechemată de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europenene. „Guvernul condus de Partidul Democrat din Moldova a demisionat vineri. Vineri, eram în drum spre Republica Moldova, pentru concediul anual planificat. Eu demisionez din funcția de ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite”, a scris ea pe pagina sa de Facebook. 

La 14 iunie, ministrul Nicu Popescu a anunțat autoritățile americane că toate demersurile și luările de poziție ale Cristinei Bălan sunt făcute pe cont propriu și nu reflectă sub nici o formă poziția Ministerului Afacerilor Externe și al Integrării Europene din Republica Moldova. Asta după ce dânsa nu s-a prezentat la Minister.

Portalul Anticoruptie.md a scris că numirea, în mai 2018, a Cristinei Balan în funcția de ambasadoare în SUA a trezit multe semne de întrebare, întrucât ea nu avea pregătire și experiență dimplamatică. Ea este economist de profesie și a absolvit Universitatea Liberă Internațională din Moldova. Până la numire a îndepliniut funcția de vicepreședintă a PD.  

Crina Dumitriu
17/06/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii