Procuratura explică de ce l-a eliberat pe Renato Usatîi

Anticoruptie.md
17/06/2019
Foto: Radio Europa Liberă

Procuratura Generală a anulat măsura de arest preventiv pe numele fostului primar de Bălți, Renato Usatîi. Oamenii legii au precizat că Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) investighează o cauză penală în cadrul căreia Renato Usatîi este învinuit de comiterea mai multor infracțiuni. Însă pentru că Usatîi este de acord să se prezinte la audieri, procurorii i-au înlocuit măsura de arest preventiv cu cea de prezență obligatorie la audieri.

„PCCOCS investighează o cauză penală în cadrul căreia Renato Usatîi este învinuit de comiterea mai multor infracțiuni. În legătură cu neprezentarea acestuia la organul de urmărire penală, la solicitarea procurorului, instanța de judecată i-a aplicat măsura preventivă de arestare preventivă”, și-au explicat oamenii legii decizia într-un comunicat publicat astăzi.  

„La 16 iunie 2019, Renato Usatîi s-a prezentat la intrarea în Republica Moldova, unde a fost reținut de către ofițerii de poliție și escortat la sediul PCCOCS. Aici, procurorii i-au înaintat învinuirea, fiind audiat referitor la circumstanțele cauzei penale. Tot atunci, apărătorii acestuia au înaintat un demers în conformitate cu prevederile art. 195 din Codul de procedură penală, prin care au solicitat revocarea măsurii preventive datorită faptului că Usatîi s-a prezentat benevol și nu se va eschiva de la organul de urmărire penală. El a dat declarații cu privire la faptele imputate, iar starea sănătății este una gravă”, relatează sursa citată.

„În urma examinării de către procuror a cererii, în coraport cu situația de fapt stabilită, ținând cont de decăderea temeiurilor care au servit la aplicarea arestării preventive, învinuitului Renato Usatîi, prin ordonanță, i-a fost revocată măsura arestării preventive, fiindu-i aplicată măsura procesuală de constrângere obligarea de a se prezenta”, se meționează în același comunicat.

Anticoruptie.md
17/06/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii