Ala Nemerenco, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale: „Cea mai grea povară este să nu dezamăgești”

Anticoruptie.md
17/06/2019

Ala Nemerenco, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, și-a anunțat luni prioritățile pentru noua sa funcție. Ministra învestită a declarat război corupției și taxelor neformale din sistemul medical. Declarațiile au fost făcute în cadrul ceremoniei de prezentare a ministrei în noua funcție de către șefa cabinetului de miniștri, Maia Sandu.

Ala Nemerenco a promis că va pune accent în primul rând pe personalul medical, deoarece domeniul se confruntă cu problema cadrelor. De asemenea, se va pune accent și pe asistenții sociali. O altă prioritate anunțată de noua ministră va fi calitatea serviciilor medicale: „Pacientul va fi prioritatea noastră. Tot ce vom face va fi pentru el”.

Totodată, demnitara a anunțat că va face tot posibilul pentru eradicarea corupției și reformarea domeniului de profil. „Vom renunța la toată birocrația. Sistemul nostru a rămas militarizat, moștenit din perioada sovietică”, a estimat ministra, promițând să facă ordine și în domeniul farmaceutic. Aceasta a mai comunicat că, în ultimii trei ani, s-a aflat mai mult în afara țării și a oferit consultații guvernelor altori țări, însă era îngrijorată de situația din sistemul sanitar din Republica Moldova.

Premierul Maia Sandu a declarat că agenda noului ministru va fi dificilă: „Oamenii așteaptă schimbări și sper ca aceste schimbări să fie remarcate peste câteva luni”, a menționat șefa Executivului. De asemenea, aceasta a anunțat că acest guvern va reveni la formula de două ministere separate – al Muncii și al Sănătății – deoarece actuala organizare este defectuoasă.

Anticoruptie.md
17/06/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii