‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 23 martie, 2024
17.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriNoi cerințe la importul produselor lactate din Ucraina

Noi cerințe la importul produselor lactate din Ucraina

‹ adv ›
‹ adv ›

Moldova a anunțat Ucraina că, începând cu 1 octombrie 2019, va interzice importul în țară a produselor lactate cu etichetare ce nu corespunde noilor cerințe.

Despre aceasta a anunțat mass-media ucraineană, menționând că, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor din Moldova a notificat Serviciului de Stat al Ucrainei cu privire la siguranța produselor alimentare și protecția consumatorilor cu privire la cazurile de nerespectare a cerințelor de etichetare a produselor lactate ucrainene, în conformitate cu legislația republicii, transmite Noi.md.

Potrivit anunțului de pe site-ul Serviciului de Stat pentru Alimentație, printre comentariile privind etichetarea produselor lactate se regăsesc următoarele observații:

  • lipsa denumirii produsului alimentar în limba de stat;
  • lipsa indicării importatorului produselor alimentare și nerespectarea dimensiunii scrisului de pe etichetă;
  • absența după lista ingredientelor a informațiilor despre prezența sau absența substanțelor sau produselor care produc reacții alergice sau intoleranță.

În plus, autoritatea competentă a Moldovei a anunțat intrarea în vigoare, începând cu 29 septembrie 2019, a Hotărârii Guvernului Republicii Moldova din 7 martie 2019 „Cu privire la aprobarea Cerințelor de calitate pentru lapte și produsele lactate”. Documentul reglementează cerințele privind etichetarea produselor alimentare, atât a produselor lactate interne, cât și a celor importate.

„Începând cu 1 octombrie 2019, Agenția Națională va aplica măsuri restrictive în ceea ce privește importul de produse lactate cu o etichetare care nu corespunde cerințelor legislative și normelor Republicii Moldova”, se arată în comunicatul Serviciului de Stat pentru Alimentație.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii