Comisarul Johannes Hahn urmează să vină la Chișinău, pentru a discuta cu noul prim-ministru

Comisarul European pentru Politica de Vecinătate şi Negocierile de Extindere, Johannes Hahn, urmează vină la Chișinău și discute cu prim-ministra Maia Sandu despre ultimele evoluții politice, dar și despre reformele care urmează a fi implementate. Cel puțin asta se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Foto: WWW.BFL.LT

Comisarul a salutat tranziția pașnică a puterii și la felicitat-o pe ministra Sandu pentru demersurile pe care le-a întreprins deja pentru a începe să se alăture programului agendei sale de reformă. El a apreciat, de asemenea, intenția primului-ministru de a continua reformele cele mai urgente, inclusiv cele discutate anterior cu UE.

„Comisarul Hahn a subliniat disponibilitatea Uniunii Europene de a colabora cu noul guvern. El a confirmat, de asemenea, că susținerea substanțială din partea UE și consilierea poate fi mobilizată rapid odată ce condițiile sunt îndeplinite și noul guvern oferă cetățenilor, inclusiv în ceea ce privește economia și când vine vorba de respectarea statului de drept, reforma judiciară și asigurarea media pluralității.

Atât comisarul Hahn, cât și premierul Sandu au confirmat angajamentul reciproc pentru punerea în aplicare consolidată și consecventă a Acordului de asociere cu zona sa de liber schimb aprofundată și cuprinzătoare, respectând pe deplin principiile sale fundamentale de respectare a statului de drept și a democrației.


Pub