Dorin Chirtoacă, despre arestarea lui Usatîi: Rusia deja l-a trimis pe Usatîi să consolideze stânga pro-rusa, alături de Dodon sau în locul lui

„Rusia deja l-a trimis pe Usatîi sa consolideze stânga pro-rusa, alături de Dodon sau în locul lui, după cum va fi cazul”, cel puțin astfel a comentat liderul PL, Dorin Chirtoacă, arestarea lui Renato Usatîi și revenirea lui.

Foto: UNIMEDIA

„Plahontiuc mi-a fabricat și mie dosare penale, dar nu am fugit, nu m-am ascuns că Usatîi, pentru că nu am avut și nu am nimic de ascuns.

Ieri am spus la Europa Liberă: toate fărădelegile, ale tuturor, trebuie scoase la suprafață. Doar așa vor putea fi trași la răspundere, dar și discreditați.

În caz contrar, fel de fel de escroci, interlerlopi sau agenți de influență ai Moscovei, vor deveni eroi și ne vor trage spre Rusia”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook.

Chirtoacă mai spune că pe lângă asta este imperios necesar că dreapta pro-europeană și unionistă să se consolideze pentru a avea mai mult de 50%, la orice fel de alegeri: locale, parlamentare etc.

„Rusia vrea să profite de pe urmă acțiunii întreprinse de noi toți și susținută de UE și SUA, privind debarcarea regimului Plahotniuc, și treptat, să ne aducă sub regimul Putin.

Guvernul Sandu, prezentați toată informația care ține de acuzațiile aduse lui Usatîi. Prezentați probele. Arătați societății cu adevărat cum stau lucrurile cu acest personaj: de la vagoanele luate de la CFM și date în chirie prin Rusia, până la Gorbuntov etc.

Cât de cinic, agentul Rusiei intră în RM prin România”, a conchis acesta.

UNIMEDIA amintește că liderul formațiunii „Partidul Nostru” Renato Usatîi a fost reținut la intrarea în vama Sculeni.


Pub