Kremlinul salută soluționarea crizei politice de la Chișinău: „Așteptăm ca noul guvern să ia măsuri pentru a promova cooperarea moldo-rusă”

Federația Rusă a venit cu o reacție după ce criza politică de la Chișinău a fost soluționată. Într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, se spune că Guvernul Sandu ar trebui să facă progrese spre democratizarea proceselor politice.

Foto: chamber.md

„Suntem mulțumiți de soluționarea pașnică a crizei politice din Moldova. Printre cele mai importante provocări cu care se confruntă noile autorități se numără soluționarea sarcinilor urgente în sfera democratizării proceselor politice interne, precum și dezvoltarea socio-economică a țării.

Ne așteptăm ca noul guvern de la Chișinău să ia măsuri constructive pentru a promova cooperarea moldo-rusă. Moscova este gata să colaboreze”, se arată în comunicat.

UNIMEDIA amintește că, ieri, magistrații Curții Constituționale au anulat ultimele hotărâri din perioada 7-9 iunie. Decizia a fost luată în urma ședinței de ieri.


Pub