/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Maia Sandu: „Decizia de anulare a mandatului de arest pe numele lui Usatîi ridică semne de întrebare”

missing
16 iunie 2019, ora 21:03

Maia Sandu, prim-ministra Republicii Moldova, afirmă că decizia procurorilor de a anula mandatele de arestare pe numele lui Renato Usatîi ridică semne de întrebare. 

„Prim-ministrul nu poate da indicații procurorilor și nu poate interveni în justiție și nu o voi face niciodată. Însă decizia de astăzi, de anulare a mandatului de arest pe numele lui Renato Usatîi, ridică mari semne de întrebare. Prin această decizie, procurorii fie recunosc că dosarul a fost fabricat la comandă politică și atunci ar trebui să știm la comanda cui, iar cei care au îndeplinit asemenea indicații trebuie să-și dea demisia și să răspundă în fața legii, fie legalitatea deciziei de astăzi are caracter îndoielnic. În acest caz, de asemenea, procurorii responsabili trebuie să răspundă în fața legii”, a comentat premierul.

„Să fie clar pentru cei care încearcă să profite de această perioadă de tranziție – în cel mai scurt timp, vom curăța justiția de oamenii corupți, din vechiul sistem, care lucrează la comanda cuiva și nu în interesul cetățeanului și conform prevederilor legale”, a mai spus Sandu.

Astăzi, procurorii au anulat mandatul de arestare pe numele lui Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru (PN). Decizia a fost luată acum aproximativ o oră. Cercetările în dosarul acestuia vor continua. Potrivit lui Usatîi, acesta va fi obligat să se prezinte la audieri, de fiecare dată când procurorii o vor cere.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram