Prim-ministra Maia Sandu cere demisia judecătorilor Curții Constituționale chiar și după ce au anulat deciziile din 7-9 iunie

Chiar și după ce astăzi ,15 iunie, judecătorii Curții Constituționale au anulat ultimele hotărâri din perioada 7-9 iunie, prin care a anunțat că toate legile și hotărârile adoptate din ziua de 8 iunie se declară neconstituţionale, prim-ministra Maia Sandu cere demisia imediată a judecătorilor înaltei Curți.

Foto: UNIMEDIA

„În esență, Curtea, în loc să recunoască faptul că a participat la încercarea disperată a Partidului Democrat de a se menține ilegal la putere, își justifică decizia doar prin faptul că aceasta ar fi situația la momentul de față în Republica Moldova.

Calific această abordare ca fiind inadmisibilă din perspectiva respectului față de Legea Supremă a statului. Curtea Constituțională trebuie să adopte acte în conformitate cu prevederile literei și spiritului Constituției, și nicidecum în baza deciziilor și comportamentului actorilor politici din țară.

În același timp, le solicit judecătorilor Curții să-și prezinte imediat demisiile, dacă mai au un pic de onoare și respect față de Constituția Republicii Moldova și cetățenii acestei țări”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de facebook.

Maia Sandu / Sursa:Maia Sandu/facebook

UNIMEDIA amintește că astăzi, 15 iunie, judecătorii Curții Constituționale au anulat ultimele hotărâri din perioada 7-9 iunie, prin care a anunțat că toate legile și hotărârile adoptate din ziua de 8 iunie se declară neconstituţionale.

Curtea Constituțională a declarat neconstituţională Hotărârea adoptată de deputaţii Parlamentului pentru alegerea Zinaidei Greceanîi în funcţia de preşedinte al Legislativului.

Tot în data de 8 iunie, Curtea a declarat neconstituțional decretul de numire în funcția de prim-ministru a Maiei Sandu și a noului Guvern.


Pub