Andrei Năstase: „Acest răgaz de 7 zile de care Plahontiuc a avut nevoie, a fost folosit și pentru a șterge urmele”

„Despre banii transferați în aceste zile, despre distrugerea de documente, despre toate operațiunile ilegale pe care regimul le-a întreprins în zilele trecute vom afla totul”. Declarația aparține ministrului de interne, Andrei Năstase, care susține că aceste 7 zile de proteste și blocarea instituțiilor statului de către PD a fost un „răgaz de care Plahontiuc a avut nevoie pentru a șterge urmele”.

Foto: UNIMEDIA

„Mai mult decât atât, există informații clare că acest răgaz de 7 zile de care Plahontiuc a avut nevoie, a fost folosit și pentru a șterge urmele care pot incrimina cu gravitate regimul criminal pe care l-a condus. Despre banii transferați în aceste zile, despre distrugerea de documente, despre toate operațiunile ilegale pe care regimul le-a întreprins în zilele trecute vom afla totul cât mai repede cu putință și vom comunica public rezultatele investigațiilor noastre. Am promis oamenilor o guvernare performantă și foarte transparentă. Așa se va întâmpla, nu altfel. Oamenii vor afla ce s-a întâmplat în aceste zile. Nu doar despre banii dispăruți sau documente distruse va fi vorba. Vom afla cine și ce ordine a dat, care au fost deciziile care au dus la uzurparea puterii de stat, cine se face vinovat de tot ce s-a petrecut”, a declarat Năstase în cadrul unui interviu pentru Deutsche Welle.

De menționat că acum două zile, în cadrul unei conferințe de presă, Vadim Brânzan, Ministrul Economiei și Infrastructurii, a declarat că în utlimele zile din contul companiilor cu capital de stat sunt extraşi bani cu caracter dubios sau nelegali, care nu țin de activitatea zilnică, normală a acestor instituții. De asemenea, ministrul a declarat că putem deveni martori unei noi fraude.


Pub