/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Guvernul intenționează să creeze o agenție nouă. Ce beneficii vor avea cetățenii?

missing
15 iunie 2019, ora 17:55

Noul Guvern condus de Maia Sandu ar putea propune în curând formarea unei noi structuri de stat care să se ocupe de administrarea fiscală. Instituția se va numi Agenția Veniturilor Publice și va prelua din atribuțiile Serviciului Fiscal și Serviciului Vamal. Despre asta a anunțat noua ministră a Finanțelor, Natalia Gavriliță.

Întrebată în cadrul unui interviu acordat pentru „Radio Europa Liberă” ce intenționează să facă în cazul Serviciului Fiscal și Serviciului Vamal care sunt în subordinea ministerului, Gavriliță a răspuns: „Să vedem care sunt problemele cu care se confruntă acum. Noi am venit cu ideea să creăm Agenția Veniturilor Publice, care ar elimina unele neconcordanțe care există din cauza faptului că există două agenții separate care se ocupă de administrarea fiscală… să facem un sistem care să fie omenesc pentru plătitorii de impozite, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice”, a explicat ministra Finanțelor.

Natalia Gavriliță s-a arătat convinsă de faptul că statul va putea ieși din criză datorită programului pe care îl are cu Fondul Monetar Internațional și a anunțat că mizează foarte mult pe discuțiile pe care intenționează să le poarte cu partenerii străini.

„Prioritatea nr.1 pentru mine, odată intrată în funcție, va fi să discut cu partenerii străini, cu Fondul Monetar Internațional, în primul rând, să invit o misiune la noi în țară, să vedem care sunt opțiunile pentru corectarea bugetului și, evident, să vorbim și cu ceilalți parteneri, cum ar fi Uniunea Europeană, Banca Mondială și să înțelegem cum putem folosi asistența macrofinanciară din partea Uniunii Europene și asistența din partea Băncii Mondiale, a Guvernului României” a adăugat Gavriliță.

Șefa Ministerului Finanțelor a vorbit și despre dezoligarhizarea statului, asigurându-i pe agenții economici că nu vor mai fi terorizați cu diverse controale ale instituțiilor de stat:

„S-a ajuns la un rachet și extorsiune prin utilizarea instituțiilor statului. Lumea geme, inclusiv antreprenorii. Noi venim cu prioritatea nr. 1 să eliberăm instituțiile statului din captivitatea grupului oligarhic, ceea ce înseamnă că nu vor mai fi utilizate Procuratura, CNA și alte instituții ale statului și nu vor mai veni oameni cu cagule la antreprenori să le stoarcă bani. Expresia este „bani pentru partid”. Vom lucra și la transparența finanțării partidelor și în acest fel noi vom da un semnal foarte clar antreprenorilor că ei pot să-și facă activitatea în mod normal în R. Moldova”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram