image
Sursa foto: facebook.com/eugen.damaschin

Eugen Damaschin retrage de la festivaluri filmul despre corupția din RM și îl publică online: „Țara are nevoie de un impuls”

Regizorul Eugen Damaschin a decis să-și retragă filmul „Beautiful Corruption” de la festivaluri și să-l deschidă pentru acces public.

„Scoatem filmul acum pentru că situația din țara noastră are nevoie de un impuls, în special de un impuls moral. Acum este nevoie să inspirăm oamenii, să le arătăm ceea ce poate ei nu observă, să-i facem să fie mai conștienți și poate, cu ajutorul creațiilor noastre, vom reuși să trezim ceva sau pe cineva”, și-a explicat regizorul decizia, îndemnându-și colegii de breaslă care au filme legate de problemele sociale de la noi din țară să le facă publice.

„Începând cu 14 iunie filmul Beautiful Corruption va fi online. Conform planului, aceasta ar fi trebuit să se întâmple în toamnă. Scoatem filmul acum pentru că situația din țara noastră are nevoie de un impuls, în special de un impuls moral. Sper foarte mult ca acest film să trezească careva întrebări în capul spectatorului, să-l împingă spre reflecția - de ce suntem acolo unde suntem. Este nevoie în primul rând de deșteptarea conștiinței. Pentru filmele noastre furăm destul de multe din tot rahatul pe care-l trăim în țara noastră și cred că este onest ca ele să fie văzute în primul rând de cei care ne inspiră și nu doar de cei care ne aplaudă. Din acest motiv ne retragem din festivaluri și îl scoatem în acces public.

Cu această ocazie vreau să îi îndemn pe toți colegii mei din domeniul cinematografiei, care au filme legate de problemele sociale din Republica Moldova, să-și deschidă filmele pentru accesul public. Din punctul meu de vedere, pe lângă faptul că avem ce arăta, mai avem și o responsabilitate față de spectator. Acum este nevoie să inspirăm oamenii, să le arătăm ceea ce poate ei nu observă, să-i facem să fie mai conștienți și poate, cu ajutorul creațiilor noastre, vom reuși să trezim ceva sau pe cineva. La fel, îndemn posturile de televiziune să se adreseze producătorilor de film pentru a putea asigura o acoperire cât mai mare a acestor filme. Noi suntem deschiși pentru conlucrarea cu toate posturile de televiziune, iar la solicitare veți primi filmul în formatul necesar Dvs”, a declarat Eugen Damaschin.

„Beautiful Corruption” este un amalgam de istorii bazate pe fapte reale, rupte din realitatea țării noastre. Filmul oferă o viziune unică asupra corupţiei, cum aceasta afectează viaţa de zi cu zi a locuitorilor Moldovei și care este prețul pe care trebuie să-l plătim uneori pentru a ne face dreptate.

Cineastul Eugen Damaschin a explicat că scopul principal al proiectului este de a arăta oamenilor întregul ciclu al corupţiei şi cum acesta afectează vieţile oamenilor.

Amintim că „Beautiful Corruption” a fost nominalizat la premiul Nika Awards, Rusia, în categoria Cel mai bun film din CSI și Țările Baltice.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: