(video) Încă un gest în susținerea Guvernului Sandu. Un polițist de la IP. Strășeni și-a arătat sprijinul pentru noua guvernare de la Chișinău

Un polițist de la Inspectoratul de Poliție Strășeni și-a arătat sprijinul pentru Guvernul Sandu. Cel puțin aceasta se arată într-un video publicat de o rețea de socializare.

„Mă numesc Panuș Victor. Activez la Inspectoratul de Poliție Strășeni, în funcția de subofițer superior al Serviciului Criminalistic. La rândul meu, vreau să vă anunț că susțin noul Guvern, în frunte cu domna Maia Sandu și mă alătur colegilor mei de la Direcția nr.6 Inspectoratul Național de Investigație”, a spus polițistul.

Amintim că la data de 11 iunie, câțiva polițiști au anunțat că se vor subordona noului șef al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Balan, numit de ministrul de Interne din Guvernul Sandu, Andrei Năstase

La data de 12 iunie, angajații au anunțat că au fost suspendați din funcție, după ce și-au anunțat susținerea față de Guvernul Sandu și că se supun noii conduceri.

Polițiștii de la Fulger ar fi dat buzna în clădirea instituției noaptea. Angajații Direcției nr. 6 a Inspectoratului Național de Investigații, ne-au comunicat că dimineață, când au venit la serviciu, au găsit angajații de la Fulger în birourile lor. Aceștia susțin că nu cunosc cum au intrat, dat fiind faptul că șeful instituției, Anatolie Macovei, nu le-a dat accesul.

Alexandru Pînzari a declarat că mascații au fost aduși pentru că în sediul instituției se află documente importante, inclusiv declarații ale martorilor implicați în dosare penale răsunătoare, astfel să nu aibă loc scurgeri de informație.

În acest sens, prim-ministrul ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că îl somează pe „Alexandru Pînzari și pe cei care încalcă Constituția să înceteze toate acțiunile de destabilizare a oridinii publice”.

Tot aici este de menționat că un tânăr în vârstă de 22 ani pe nume Dan Ușurelu, ce activează în calitate de polițist de frontieră de doi ani, a scris un mesaj impresionant pe pagina sa de facebook prin care recunoaște că susține Guvernul Sandu și nu se mai supune vechiului Guvern. Dânsul spune că prin această declarație riscă să-și piardă locul de muncă, însă își asumă riscurile.


Pub