(video) Igor Dodon, după anuțul PD-ului de a se retrage de la guvernare: „Mă adresez judecătorilor CC, întruniți-vă și revizuiți ultimele hotărâri”

Igor Dodon a ieșit în fața presei după anunțul PD-ului de a se retrage de la guvernare. Astfel, șeful statului a cerut ca șeful Procuraturii Generale și Centrului Național Anticorupție să-și dea demisia. De asmenea, Dodon a cerut judecătorilor Curții Constituționale să se întrunească și să revizuiască ultimele hotărâri.

Foto: UNIMEDIA

„Permiteți-mi să vă felicit cu această simbolică victorie. PD care a uzurpat puterea în stat astăzi și-a recunoscut înfrângerea. Este o victorie, dar nu e finală. Nu trebuie să ne liniștească. Guvernul Filip a plecat în istorie din data de 8 iunie. Din data 8 iunie și până astăzi ei au stat ilegal.

Parlamentul săptămâna trecută a spus clar că CC uzurpează puterea în stat. Soluția juridică se găsește simplu. Este poziția partenerilor externi. Vă felicit, toți împreună, prin verticalitate am ajuns la acest victorie. Mă adresez judecătorilor CC: pentru a fi mai simplu, înturnați-vă și revizuiți ultimele hotărâri.

Un mesaj către șefii Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție –dați-vă demisia. Aș sugera noului Guvern ca începând de mâine să meargă să-și ocupe locurile de muncă. În 7 zile le-a trebuit să scoată banii, materialele care-i compromite”, a declarat Dodon.

UNIMEDIA amintește că în această seară vicepreședintele PD, Vladimir Cebotari, a anunțat că Partidul Democrat pleacă de la guvernare, iar începând cu ziua de astăzi, întregul cabinet de miniștri din echipa Filip, vor demisiona.


Pub