(video) Prim-ministra Maia Sandu: „În foarte scurt timp, justiția va aplica sancțiunile necesare pentru Plahotniuc”

Prim-ministra Republicii Moldova, Maia Sandu, a cerut demisia judecătorilor Curții Constituționale, a procurorului general, Eduard Harinjen, în cadrul unei conferințe de presă, după ce Partidul Democrat a anunțat că pleacă de la guvernare. De asemena, Maia Sandu a anunțat că „justiția va aplica sancțiunile necesare pentru Vladimir Plahotniuc și celor care i s-au subordonat”.

Foto: UNIMEDIA

„Decizia de astăzi PD de a merge în opoziție este una firească, deși întârziată.Guvernul Filip nu mai există din 8 iunie. Acțiunile abuzive ale lui Plahotniuc sunt acțiuni ce nu vor rămâne nepedepsite. În foarte scurt timp, justiția va aplica sancțiunile necesare pentru Plahotniuc și celor care i s-au subordonat.

Judecătorii CC să-i revizuiască toate actele neconstituționale și să-și dea demisia. Procurorul Eduard Harunjen să-și dea demisia imediat.

Sunt onorată să fiu prim-ministrul acestei țări, sunt onorată să fiu prim-ministrul cetățenilor”, a declarat Maia Sandu.

UNIMEDIA amintește că în această seară vicepreședintele PD, Vladimir Cebotari, a anunțat că Partidul Democrat pleacă de la guvernare, iar începând cu ziua de astăzi, întregul cabinet de miniștri din echipa Filip, vor demisiona.


Pub