Andrei Năstase, după demisia Guvernului Filip: „Binele si adevărul a câștigat împotriva minciunii și imposturii!”

După ce Partidul Democrat (PDM) a anunțat că pleacă de la guvernare, ministrul de interne, Andrei Năstase, a venit cu prima reacție. Astfel, politicianul, printr-o postare pe Facebook, anunță că de mâine „la muncă”.

Foto: UNIMEDIA

„Binele si adevărul a câștigat împotriva minciunii și imposturii! Să le spuneți copiilor și nepoților voștri că voi ați reușit! De mâine, la muncă, să facem cu toții din Moldova țara în care vrem să ne creștem copiii, țara în care oamenii ei se întorc și nu mai pleca niciodată! Respect și plecăciune în fața celor care au făcut posibil, prin luptă, curaj, tenacitate, răbdare și înțelepciune acest moment istoric!”, a scris Năstase.

Andrei Năstase / Sursa:Andrei Năstase/facebook

UNIMEDIA amintește că în această seară vicepreședintele PD, Vladimir Cebotari, a anunțat că Partidul Democrat pleacă de la guvernare, iar începând cu ziua de astăzi, întregul cabinet de miniștri din echipa Filip, vor demisiona.

Imediat cu reacție a venit președintele Igor Dodon care a cerut ca șeful Procuraturii Generale și Centrului Național Anticorupție să-și dea demisia. De asmenea, Dodon a cerut judecătorilor Curții Constituționale să se întrunească și să revizuiască ultimele hotărâri.

De asemenea, și prim-ministra Republicii Moldova, Maia Sandu, a cerut demisia judecătorilor Curții Constituționale, a procurorului general, Eduard Harinjen, în cadrul unei conferințe de presă, după ce Partidul Democrat a anunțat că pleacă de la guvernare. De asemena, Maia Sandu a anunțat că „justiția va aplica sancțiunile necesare pentru Vladimir Plahotniuc și celor care i s-au subordonat”.

Tot în această seară, Pavel Filip și-a prezentat astăzi demisia din funcția de prim-ministru în fața presei. Acesta a făcut o trecere în revistă a greutăților cu care s-a confruntat în perioada 2016-2019 și pe final i-a urat succes noului prim-minstru.


Pub