Primele reacții ale deputaților PSRM și ACUM după anunțul democraților de a pleca de la guvernare

După ce Partidul Democrat din Moldova (PDM) a făcut anunțul că se retrage de la guvernare, deputații Partidului Soacialiștilor și cei din Blocul ACUM au venit cu primele reacții pe paginile sale de Facebook.

Foto: UNIMEDIA
Alexandr Slusari / Sursa:Alexandr Slusari/facebook
Andrei Năstase / Sursa:Andrei Năstase/facebook
deputați / Sursa:facebook
deputați / Sursa:facebook
deputați / Sursa:facebook
deputați / Sursa:facebook
deputați / Sursa:facebook
deputați / Sursa:facebook
Petru Frunze / Sursa:Petru Frunze/facebook

UNIMEDIA amintește că în această seară vicepreședintele PD, Vladimir Cebotari, a anunțat că Partidul Democrat pleacă de la guvernare, iar începând cu ziua de astăzi, întregul cabinet de miniștri din echipa Filip, vor demisiona.

Imediat cu reacție a venit președintele Igor Dodon care a cerut ca șeful Procuraturii Generale și Centrului Național Anticorupție să-și dea demisia. De asmenea, Dodon a cerut judecătorilor Curții Constituționale să se întrunească și să revizuiască ultimele hotărâri.

De asemenea, și prim-ministra Republicii Moldova, Maia Sandu, a cerut demisia judecătorilor Curții Constituționale, a procurorului general, Eduard Harinjen, în cadrul unei conferințe de presă, după ce Partidul Democrat a anunțat că pleacă de la guvernare. De asemena, Maia Sandu a anunțat că „justiția va aplica sancțiunile necesare pentru Vladimir Plahotniuc și celor care i s-au subordonat”.

Printr-o postare pe facebook, a reacționat și ministrul de interne, Andrei Năstase, unde a anunțat că de mâine „la muncă”.

Tot în această seară, Pavel Filip și-a prezentat astăzi demisia din funcția de prim-ministru în fața presei. Acesta a făcut o trecere în revistă a greutăților cu care s-a confruntat în perioada 2016-2019 și pe final i-a urat succes noului prim-minstru.


Pub