Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Evacuarea gheretelor și a garajelor din sectoarele capitalei

   1095

Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada ianuarie - iunie, a. c., din sectoarele orașului au fost evacuate 213 gherete și 153 de garaje, pentru care a expirat autorizația de funcționare, sunt nefuncționale sau au termenul de arendare expirat/sunt instalate ilegal.

În perioada de referință, cele mai multe gherete au fost evacuate din sectorul Râșcani - 94 de unități, iar cel mai mare număr de garaje evacuate a fost înregistrat în sectorul Ciocana - 59.

Preturile de sector solicită agenţilor economici să evacueze gheretele din cont propriu. În caz contrar, acestea sunt evacuate în mod forţat, de către serviciile municipale specializate.

Pe parcursul anului 2018 din Chișinău au fost evacuate 257 de gherete și pavilioane.

Potrivit unei dispoziții a Primarului general interimar, Ruslan Codreanu, din 04.03.2019, municipalitatea a dispus inventarierea garajelor metalice/capitale, amplasate pe domeniului public, cu instituire ulterioară a Registrului de evidență al garajelor metalice amplasate provizoriu pe terenurile ce aparțin domeniului public al municipiului Chișinău.