12:10:51 16.04.2024
Stiri

DECLARAȚIE // Reprezentanți ai administrației publice locale, în sprijinul alianței PSRM-„ACUM”: Îi cer PD-ului să transmită CIVILIZAT puterea

Politică 14.06.2019 15:01 Vizualizări1482 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // Reprezentanți ai administrației publice locale, în sprijinul alianței PSRM-„ACUM”: Îi cer PD-ului să transmită CIVILIZAT puterea


Câteva zeci de reprezentanți ai administrației publice locale, primari și consilieri locali, s-au adunat astăzi în fața Parlamentului pentru a-și arăta susținerea pentru noul Legislativ și Guvern de la Chișinău.

Într-o declarație a aleșilor locali privind situația politică din Republica Moldova, adoptată la sfârșitul manifestației, după mai multe discursuri ale Maiei Sandu, Andrei Năstase, ministrei Finanțelor Natalia Gavriliță, primarilor de Cimișlia și Băcioi, Gheorghe Răileanu și Vitalie Șalari, etc., reprezentanții administrațiilor locale s-au arătat îngrijorați de criza politică în care a fost aruncată Republica Moldova.

Primarii și consilierii și-au exprimat încrederea și susținerea Guvernului Maia Sandu, arptându-șe convinși în stabilirea unui parteneriat durabil între Guvern și autoritățile publice locale pentru descentralizarea puterii și consolidarea democrației și autonomiei locale în beneficiul colectivităților locale și a cetățenilor.

„Considerând inadmisibilă dictatura latenta a PD și a liderului acestuia care au uzurpat puterea de stat; (...)

Condamnând cu vehemență presiunile exercitate asupra aleșilor locali prin teroare și șantaj;

Solicităm:

Respectarea de către PD a principiilor statului de drept, a bunei credințe și transmiterea conformă, civilizată a puterii în conformitate cu voința cetățenilor exprimată prin votul din 24 februarie curent.

Încetarea imediată a terorii asupra aleșilor locali prin intermediul autorităților statului subordonate politic/oligarhic”, cităm din declarație.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md