21:52:55 19.04.2024
Stiri

Liderii partidelor din Parlament, întrevederi repetate cu diplomații străini acreditați la Chișinău: Ambasadorul SUA - la sediul PD, diplomații UE - întrevedere cu liderii „ACUM”

Politică 14.06.2019 15:12 Vizualizări2991 Autor: Ziarul National
Liderii partidelor din Parlament, întrevederi repetate cu diplomații străini acreditați la Chișinău: Ambasadorul SUA - la sediul PD, diplomații UE - întrevedere cu liderii „ACUM”


După ce mașina Ambasadorului SUA la Chișinău a fost remarcată astăzi la sediul Partidului Democrat, liderii Blocului „ACUM”, Maia Sandu și Andrei Năstase, au anunțat că s-au întâlnit vineri cu ambasadorii Uniunii Europene, acredidați la Chișinău.

„Discuțiile s-au axat pe necesitatea de a soluționa cât mai urgent situația politică din țară și s-a insistat pe importanța transferului pașnic al puterii. Guvernul actual va acționa, de fiecare dată, în baza principiilor statului de drept și a valorilor democratice”, se arată într-un comunicat de presă al Blocului „ACUM”.

Tot astăzi, și președintele Igor Dodon s-a întâlnit cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Dereck J. Hogan.

„În debutul întrevederii, am transmis felicitări Președintelui SUA, Donald Trump, cu ocazia zilei de naștere. Am discutat agenda actuală a dialogului bilateral, reconfirmînd interesul ambelor părți pentru aprofundarea cooperării în toate domeniile de interes reciproc. Referindu-ne la situația politică internă din Republica Moldova, am fost unanimi în opinia privind necesitatea menținerii stabilității în țara noastră. În context, am subliniat că marșul planificat pentru ziua de 16 iunie, în susținerea noii guvernări legitime, poartă un caracter exclusiv pașnic.

De asemenea, am subliniat că Administrația Președintelui este în contact permanent cu noua majoritate parlamentară constituită din fracțiunile PSRM și ACUM, precum și cu Guvernul Maiei Sandu. Prin eforturi comune, vom asigura transmiterea pașnică a puterii, întru binele poporului din țara noastră, precum și vom păstra relațiile reciproc avantajoase cu partenerii externi ai R. Moldova”, a raportat Dodon.

Menționăm că, zilele trecute, președintele Igor Dodon a chemat toți ambasadorii la Președinție, apoi cei ai UE au mers și la Partidul Democrat.

Astăzi, la Chișinău se află și o delegație din România, condusă de consilierul prezidențial de la București, Bogdan Aurescu.

Situația politică de la Chișinău rămâne în continuare incertă, în condițiile în care funcționează două guverne - unul condus de democratul Pavel Filip și altul condus de Maia Sandu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md