00:26:10 20.04.2024
Stiri

Socialista Greceanîi i-a „mulțumit președintelui Klaus Iohannis și întregului popor român, pentru sprijin și poziția privind situația politică din R. Moldova”

Politică 14.06.2019 15:58 Vizualizări1744 Autor: Ziarul National
Socialista Greceanîi i-a „mulțumit președintelui Klaus Iohannis și întregului popor român, pentru sprijin și poziția privind situația politică din R. Moldova”


Președinta Parlamentului, socialista Zinaida Greceanîi, i-a mulțumit președintelui României, Klaus Iohannis pentru „poziția fermă de susținere a noii majorități parlamentare și a coaliției guvernamentale”. Acest mesaj a fost transmis astăzi, în cadrul unei întrevederi cu consilierul prezidențial pentru politică externă a României, Bogdan Aurescu, care se află la Chișinău, potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului.

Potrivit Zinaidei Greceanîi, poziția exprimată de Klaus Iohannis și de poporul român este una „foarte importantă” pentru R. Moldova, în contextul crizei politice de la Chișinău. „Apreciem transmiterea de către preşedintele României a scrisorii către președintele Consiliului European și președintele Comisiei Europene privind situația din R. Moldova”, a declarat Zinaida Greceanîi, exponenta partidului care a lansat în repetate rânduri measaje de ură la adresa României.

Aceasta l-a informat pe oficialul de la București că Parlamentul este funcțional și că au fost create toate organele de lucru, inclusiv aleși vicepreședinții și create comisiile permanente.

La rândul său, Bogdan Aurescu a transmis mesajul președintelui României, care îndeamnă autoritățile din R. Moldova să soluționeze criza politică pe care pașnică, cu calm și reținere de la acțiuni violente.

Tot astăzi, în Parlament, Bogdan Aurescu a discutat cu liderii fracțiunilor parlamentare a Blocului „ACUM”, Maia Sandu și Andrei Năstase.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md