(foto) Premieră mondială: Noul Alpine A110S – 292 CP în doar 1114 kg

Marca franceză Alpine lansează o a patra versiune a modelului sport A110. După cea limitată Premiere, urmată de Pure şi Legende, doritorilor de a avea o maşină ceva mai neobişnuită se pot orienta acum spre noul 110S care este mai puternic, doar puţin mai greu şi are un şasiu optimizat printre altele, comparativ cu un A110 obişnuit.

Cu elemente de styling proprii, noul A110S se distinge în mod clar de restul gamei de modele A110. Noi detalii estetice cum ar fi un drapel specific pe montanţii posteriori făcut din fibră de carbon și un element portocaliu, inscripţia neagră Alpine din partea posterioară, etrierele frânelor vopsite în portocaliu şi noile jante cu finisaj întunecat GT Race, toate accentuează printre altele caracterul acestui automobil. Exclusiv pentru această versiune este şi culoarea mată opţională pentru caroserie – Gris Tonnerre.

În interiorul maşinii, cusăturile contrastante albastre au fost înlocuite de unele la fel portocalii. Tapiţerie Dinamica de culoare neagră este folosită pentru tavan, parasolare şi panourile uşilor, fapt care subliniază perfect personalitatea fără compromisuri a noii versiuni. Scaunele, de asemenea acoperite cu tapiţerie Dinamica, sunt produse de compania Sabelt şi cântăresc fiecare câte doar 13.1 kg.

Volanul este acoperit cu piele și tapiţerie Dinamica, având şi un marcaj la ora 12, dar şi cusături contrastante portocalii. Pedalele şi suportul pentru picior sunt realizate din aluminiu. Prin cabină se mai găsesc inserţii din fibră de carbon şi alte embleme portocalii care se potrivesc cu cele găsite pe partea exterioară a automobilului.

Viitorii proprietari de A110S vor avea opțiunea de a mai comanda un acoperiş din fibră de carbon cu un finisaj lucios, care nu numai că evidențiază natura sportivă a mașinii, ci şi reduce în mod eficient greutatea totală a mașinii cu 1.9 kg. Alte opțiuni includ jante uşoare Fuchs din aliaj forjat și un finisaj din fibră de carbon pentru scaunele Sabelt. Echipamentele standard includ un sistem audio Focal, unul numit Alpine Telemetrics și senzori de parcare față/spate.

De la setup-ul suspensiei până la calibrarea controlului stabilităţii și de la geometria roților până la construcția anvelopelor și a compusului acestora, șasiul noului A110S a fost rectificat pentru a oferi o experiență mai intensă de condus. La baza maşinii se utilizează aceeași structură din aluminiu foarte ușoară și compactă ca în orice A110, însă configurația unică a șasiului i-a dat noii versiuni un caracter dinamic distinct. Noile arcuri ale suspensiei sunt mai rigide cu 50%, iar amortizoarele au fost modificate în consecință pentru a se potrivi cu acestea. Barele anti-ruliu, cu scopul de a minimiza greutatea, sunt acum mai ferme cu 100%.

Înălțimea coborâtă cu 4 mm pe acest model, optimizează centrul de greutate al automobilului, care rezultă într-o stabilitate excelentă la mari viteze și un răspuns instantaneu la manipularea direcției. Au avut de suferit modificări şi aşa-zisele bump stop-uri. În general, setup-ul focalizat al şasiului rezultă într-un nivel ridicat de precizie de manipulare și eficiență dinamică.

Roţile noi, cu jante şi anvelope (215 mm pe puntea față și 245 mm pe spate), cu o construcție specifică și compus, s-au transformat într-o versiune specială a modelului Michelin Pilot Sport 4. Noile anvelope care au o aderenţă mare și diversele revizuiri ale șasiului asigură că noul A110S are un caracter dinamic propriu, atât în termeni teoretici, cât și în modul în care mașina se simte din spatele volanului.

În consecință, şi programul electronic de control al stabilității a fost reconfigurat, în special în modul Track, pentru precizie și stabilitate supremă. Sistemul ESC poate fi în continuare deconectat complet. Montate standard pe acest modele şi opţional pe alte versiuni sunt nişte mecanisme de frânare cu discuri de 320 mm dintr-un material compozit, alături de etriere marca Brembo.

Alpine A110S are şi un motor mai puternic după cum am menţionat, surplusul fiind de 40 CP peste versiunile existente, făcând-o cea mai rapidă și cea mai puternică versiune din gamă. Propulsorul cu patru cilindri şi un volum de 1.8 litri dispune de un turbo compresor a cărui presiune a fost mărită cu 0.4 bari pentru a oferi performanțe mai mari.

Benzinarul produce acum 292 CP la 6.400 de rpm şi 320 Nm de cuplu între 2.000 şi 6.400 rpm. Toată puterea este trimisă spre roţile din spate printr-o cutie de viteze GETRAG cu şapte trepte şi dublu ambreiaj. Un e-diferențial bazat pe sistemul de frânare, între timp, va asigura că direcţia lui A110S va fi foarte ascuţită şi va fi nevoie de o rotire minimă a volanului pentru a aborda curbele.

Numărul mai mare de CP pentru A110S înseamnă un raport de greutate/putere de 3.8 kg/CP. Acum durează doar 4.4 secunde pentru a atinge cu pornire de pe loc viteza de 100 de km/h, iar cea maximă se opreşte la 260 de km/h.

Având un preţ de bază de 66.500 de euro fără opţiuni, noul A110S este disponibil pentru rezervare acum și primele mașini vor apărea în showroom-uri în luna octombrie. Livrările urmează să înceapă înainte de sfârșitul anului curent.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/