(foto) Noul Audi Q2 L e-tron, al doilea electromobil al mărcii, a apărut în China

Pentru piețele din Europa și America de Nord, Audi încearcă să invadeze segmentul de mașini electrice cu un SUV mare și costisitor, numit e-tron şi lansat în toamna anului trecut. Dar să nu uităm că o mega piaţă reprezintă şi China, o ţară în care numărul de electromobile creşte pe zi ce trece.

Ca şi alţii, locuitorii acestei ţări au acces la noul e-tron, însă special pentru ei a mai fost proiectat un automobil potrivit planurilor – versiunea electrică a celui mai accesibil SUV – Q2 – care acolo este disponibil doar în varianta L cu ampatament alungit (2.628 mm) şi o lungime de 4.229 mm.

Deoarece modelul original este construit pe aceeași platformă MQB ca şi actualul Volkswagen Golf, crossoverul electric este la maxim unificat din punct de vedere tehnic cu hatchback-ul e-Golf. Pe puntea din faţă are un motor electric similar cu 136 CP şi 290 Nm de cuplu. Setul de acumulatori este instalat sub podeaua maşinii şi are o capacitate puţin mai mare, de 38 kWh comparativ cu 36 kWh cât este pe e-Golf. Pentru noul Q2 L e-tron bateriile sunt produse de către unul dintre furnizorii chinezi de componente.

Compania promite că noul Audi Q2 L e-tron va fi capabil de o autonomie de 265 km (ciclu de măsurare NEDC), să ruleze cu o viteză maximă de 150 km/h (ca la Golf-ul electric), iar accelerația de pe loc şi până la 100 de km/h să îi ia 10.2 secunde.

Interesant este un lucru: pentru maşina electrică cu tracţiune faţă este folosită o versiune a platformei MQB cu suspensie independentă pe puntea din spate, în timp ce pe maşinile cu motoare cu ardere internă (locale), şasiul se combină doar cu un sistem de tracţiune integrală.

Vezi şi: (foto/video) Noul Audi SQ2. Cât poate ajunge să coste în dotare maximă

Vizual, al doilea electromobil de serie al mărcii diferă doar prin detalii: o grilă de radiator specifică şi bare de protecţie reproiectate. În habitaclu nimic nu dă de gol că modelul este electric, în afară de meniuri şi grafice corespunzătoare ale panoului de bord şi a sistemului multimedia.

Porturile de încărcare se află sub acelaşi capac ce acoperă buşonul rezervorului de combustibil pe maşinile respective. Versiunea electrică mai este oferită în nivel de echipare de bază cu faruri LED.

Noul Audi Q2 L e-tron este produs de întreprinderea comună FAW-Volkswagen, care face şi mașinile cu motoare pe benzină. Modelul a început deja să fie livrat dealerilor, iar preţul urmează a fi anunţat când vor demara vânzările. Cel mai probabil, acest crossover nu va ieşi niciodată din afara hotarelor acestei ţări.

Vezi primul nostru contact cu primul electromobil Audi: PARIS 2018: Audi e-tron ne-a impresionat cu noile sale „oglinzi” – Reportaj Video AutoBlog.MD

GALERIE FOTO (sursă: autohome.com.cn)

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/