(foto) BMW prezintă peste câteva zile conceptul Vision M NEXT

Cum arată noua eră a “Plăcerii de a conduce”? Aceasta este întrebarea la care BMW Vision M NEXT, pregătit pentru prezentare la München în câteva zile, caută răspunsuri. În cadrul colaborării cu BMW Group, artistul Thomas Demand a produs o serie de fotografii care dezvăluie primele detalii ale automobilului – fără să o facă integral.

FOTO: the-talks.com

Nu este prima dată când Demand şi BMW Group colaborează. În 2000, BMW Group l-a împuternicit pe Demand să creeze o piesă pentru prestigioasa colecţie AutoWerke, prin care 28 de artişti internaţionali renumiţi – printre care Candida Höfer, Wolfgang Tillmans, Thomas Struth şi Demand însuşi – şi-au orientat atenţia asupra temei automobilelor şi mobilităţii.

Acum, Demand şi-a reconcentrat materialele şi mediul la alegere – hârtia, cartonul şi fotografia – pe o nouă temă: mobilitatea viitorului.

“Asemenea multor artişti, sunt fascinat de lucrurile pe care nu le-am mai văzut anterior, imagini care aşteaptă să fie descoperite. Aşa că sunt încântat să accept invitaţia lui Adrian van Hooydonk şi a echipei lui. Cred că modul în care privesc fotografia mă pune într-o poziţie bună de a extrage elementele abstracte şi esenţiale. Studiul M NEXT este un automobil foarte complex, al cărui design radical se extinde dincolo de fişa postului pentru un model de zi cu zi. Un concept precum acesta reprezintă o oportunitate foarte interesantă pentru mine de a transfera aceste idei şi formele viitoare în conştiinţa publică”, a declarat artistul.

Forma şi substanţa mobilităţii viitorului sunt forţele din spatele BMW Vision iNEXT şi a celui mai nou Vision Vehicle propus de BMW: BMW Vision M NEXT. Dacă BMW Vision iNEXT ne arată modurile în care condusul autonom va schimba viaţa la bordul automobilelor noastre, BMW Vision M NEXT demonstrează cum tehnologia poate fi valorificată pentru a îmbunătăţi plăcerea condusului. În noua eră a mobilităţii, tehnologiile inteligente vor alimenta condusul sportiv, iar persoana de la volan va fi transformată în pilotul suprem.

Indiferent că este vorba de relaxare în modul EASE din BMW Vision iNEXT sau o experienţă dinamică BOOST la comanda BMW Vision M NEXT, oamenii – şi emoţiile şi nevoile lor – se află, în ambele cazuri, pe scena principală, designul şi tehnologia îmbogăţind experienţa dorită pentru condus.

“Când dezvăluim un nou automobil, la mijloc există nenumărate puncte de vedere. De data aceasta, avem o nouă abordare şi prezentăm o selecţie de opere de artă înainte de dezvăluirea maşinii. Fotografiile sunt fascinante şi spun propria lor poveste. Sunt foarte apropiate de BMW Vision Vehicle şi totuşi artă pură, complet abstractă. Ele vor deveni tangibile doar atunci când priveşti Vision Vehicle în sine”, a explicat Adrian van Hooydonk, vicepreşedinte executiv BMW Group Design.

Thomas Demand şi Adrian van Hooydonk se privesc reciproc cu mare respect şi, cu regularitate, îşi fac timp pentru a discuta toate lucrurile referitoare la mobilitatea urbană şi a viitorului. Prin urmare, are sens faptul că BMW Group i-a oferit lui Demand o avanpremieră a BMW Vision M NEXT şi l-a invitat să se lase inspirat. Artistul a ales diferite detalii şi a creat modele de hârtie şi carton pe baza acestora. Acestea au oferit punctul principal pentru fotografiile care au urmat.

Aici, conceptul lui Demand este bazat pe actuala schemă de culori şi forme vizuale ale BMW Vision M NEXT. Cu toate acestea, el se apropie atât de aproape de suprafaţa Vision Vehicle încât modelele sale de hârtie şi carton sunt scoase de pe subiectul în cauză. Eforturile lui sunt încapsulate în patru lucrări, care se află foarte aproape de detaliile BMW Vision M NEXT, dar reprezintă şi artă fotografică abstractă.

Audienţa va trebui să aştepte până la prezentarea BMW Vision M NEXT, ce va avea loc la München spre finalul acestei luni, pentru a vedea arta transformată în realitate tangibilă.

Vezi ce alte maşini vor mai fi prezentate public şi în premieră la sfârşitul lunii: (foto) Noul BMW Seria 8 Gran Coupe. Iată cum arată la interior

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/