Trimite e-mail | Printeaza
Economie
13.06.2019

Prima ședință a Comisiei Naționale pentru Antreprenoriat Social

Prima ședință a Comisiei Naționale pentru Antreprenoriat Social

Astăzi, la Ministerul Economiei și Infrastructurii a fost convocată prima ședință a Comisiei Naționale pentru Antreprenoriat Social. În cadrul ședinței a fost lansat procesul de aplicare și recepționare a dosarelor entităților juridice care doresc să se certifice în calitate de întreprinderi sociale sau întreprinderi sociale de inserție.

Pentru anul 2019, Ministerul Economiei și Infrastructurii a inclus în planul său de activitate elaborare și aprobarea unui program guvernamental prin intermediul căruia va fi acordat sprijin întreprinderilor sociale și de inserție pentru dezvoltarea antreprenoriatului social.

În același context, MEI planifică consultarea tuturor autorităților publice centrale în scopul elaborării agendei naționale pentru dezvoltarea și încurajarea antreprenoriatului social. Obiectivul acestei acțiuni este consolidarea capacităților tuturor autorităților centrale interesate, astfel încât să fie mobilizate eforturile și excluse suprapuneri de activități.

Comisia Națională pentru Antreprenoriat Social este alcătuită din 11 membri: doi reprezentanți din partea MEI, câte un reprezentant din partea MSMPS, MADRM, MF și MJ, la nivel de Secretar de Stat;  un reprezentant al Congresului Autorităților Locale din Moldova și 4 reprezentanți ai organizațiilor necomerciale care desfășoară activități de antreprenoriat social şi ai întreprinderilor sociale, inclusiv întreprinderilor sociale de inserție.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus