(video) Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation – cel mai scump nou-vechi automobil al mărcii

Primul Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation – parte a Aston Martin DBZ Centenary Collection – îşi va face debutul public la sfârşit de săptămână în cadrul celui mai faimos eveniment din motorsport – cursa de anduranţă de la Le Mans.

Într-un pavilion VIP special, primul finisat din cele doar 19 autoturisme care vor fi făcute, va putea fi văzut pe viu de oricine pe durata cursei de 24 de ore.

Foto: autoblog.md

Amintim că modelul original a fost prezentat în 1960 şi a fost făcut în doar 20 de exemplare. Noua serie vine să adauge alte 19 la acest număr, care sunt asemănătoare, dar şi uşor îmbunătăţite.

Acest nou-vechi model sport omologat pentru a fi condus doar pe circuite a început să fie dezvoltat din anul 2017 şi reprezintă punctul culminant al aproximativ 4.500 de ore de muncă cu o atenţie extremă la detalii. Pentru că este o maşină din seria Continuation, atelierul Zagato a creat un Heritage Division în Newport Pagnell, Buckinghamshire, pentru a o face. Află mai multe detalii interesante şi vezi cum arată în mai multe imagini, pe AutoBlog.MD


Pub