PD convoacă mâine Consiliului Național Politic, pentru „a lua decizii privind soluționarea blocajului politic”

Partidul Democrat din Moldova anunță convocarea, vineri, 14 iunie, a ședinței Consiliului Național Politic.

Foto: UNIMEDIA

Reprezentanții partidului scriu că la ședință vor fi luate „decizii privind soluționarea blocajului politic și juridico-instituțional în care se află țara.”.

După ședință vor urma declarații pentru presă.

Amintim că la data de 8 iunie 2019, ACUM și PSRM au semnat un acord temporar de colaborare și formare a unei majorități parlamentare.

Astfel, în funcția de președintă a Parlamentului a fost votată Zinaida Greceanîi, iar șefă a Guvernului a fost desemnată Maia Sandu.

În aceeași zi a fost învestit în funcție noul Guvern.

Curtea Constituțională a emis mai multe hotărâri prin care a anunțat că toate legile și hotărârile adoptate în acea zi se declară neconstituţionale.

În aceeași zi, Partidul Democrat a anunțat proteste. Sute de oameni au fost aduși din toată republica la Chișinău. Au fost instalate corturi, iar oamenii au rămas peste noapte să doarmă în stradă, în semn de protest.

La data de 9 iunie, CC l-a suspendat pe Igor Dodon din funcția de președinte al țării și l-a numit pe Pavel FIlip președinte interimar. Pavel Filip a semnat decretul privind organizarea de alegerilor anticipate la data de 6 septembrie 2019, care este o zi de vineri.


Pub