Socialistul Bogdan Țîrdea: Destinul PD-ului este pe deplin înțeles de toți. El nu mai are viitor

Destinul PD-ului este pe deplin înțeles de toți. El nu mai are viitor. Acest regim se află, astăzi, într-o izolare internațională, aproape absolută. Cel puțin aceasta a declarat deputatul socialist, B ogdan Țîrdea, în cadrul emisiunii „În Profunzime”.

Foto: UNIMEDIA

„Au căzut regimuri politice mult mai stabile, mult mai eficiente din punct de vedere economic, decât actualul regim al lui Plahotniuc. Astăzi acest regim practic este condamnat. Domnul Plahotniuc practic este condamnat. Din păcate, el nu înțelege acest lucru și nu înțelege nici antuarjul său care se află sub aura acestui lider malefic.

Destinul acestui partid, sau cartel politic, este pe deplin înțeles de toți. Ei nu mai au viitor. Acest regim se află astăzi într-o izolare internațională, aproape absolută. Atunci când tu, care te proclami un stat care ți-ai asumat implimentarea Acordului de Asociere și ești blamat și nerecunoscut de niciun stat european, când mai declari că Comisa de la Vneția nu ne poate obliga și scuipi, într-un fel sau altul...”, a spus Bogdan Țîrdea.

Menționăm că Partidul Democrat din Moldova a anunțat convocarea, vineri, 14 iunie, a ședinței Consiliului Național Politic.

Reprezentanții partidului scriu că la ședință vor fi luate „decizii privind soluționarea blocajului politic și juridico-instituțional în care se află țara.”

După ședință vor urma declarații pentru presă.

Amintim că la data de 8 iunie 2019, ACUM și PSRM au semnat un acord temporar de colaborare și formare a unei majorități parlamentare.

Astfel, în funcția de președintă a Parlamentului a fost votată Zinaida Greceanîi, iar șefă a Guvernului a fost desemnată Maia Sandu.

În aceeași zi a fost învestit în funcție noul Guvern.

Curtea Constituțională a emis mai multe hotărâri prin care a anunțat că toate legile și hotărârile adoptate în acea zi se declară neconstituţionale.

În aceeași zi, Partidul Democrat a anunțat proteste. Sute de oameni au fost aduși din toată republica la Chișinău. Au fost instalate corturi, iar oamenii au rămas peste noapte să doarmă în stradă, în semn de protest.

La data de 9 iunie, CC l-a suspendat pe Igor Dodon din funcția de președinte al țării și l-a numit pe Pavel FIlip președinte interimar. Pavel Filip a semnat decretul privind organizarea de alegerilor anticipate la data de 6 septembrie 2019, care este o zi de vineri.


Pub