Voronin susține că ar accepta ca funcția de procuror general al RM să fie deținută de Laura Codruță Kovesi

Liderul PCRM spune că ar accepta ca Laura Codruță Kovesi să fie numită în funcția de procuror general al Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de către Vladimir Voronin în cadrul emisiunii „Moldova în direct”.

Foto: picswe.com

În cadrul emisiunii, Vladimir Voronin a criticat decizia noului Guvern de a numi în funcția de miniștri persoane din afara țării.

„Aduc oameni care de muți ani sunt plecați din țară. Cine știe în baza căror principii au fost numiți. Ei n-au trecut Comisia de integritate, care este un lucru obligatoriu. Sunt oameni care au fost tot timpul împotriva independenții, statalității țării”, a spus Voronin, precizând că se referă la ministrul de Externe din Guvernul Sandu, Nicu Popescu.

În ceea ce privește lupta cu corupția, liderul PCRM susține că ar accepta ca Laura Codruța Kovesi să fie numită în funcția de procuror general al RM.

„Situația cu corupția și de ce am ajuns la așa nivel de corupție, noi toți o cunoaștem. Nu știu ce va face acel om care va veni din străinătate, indiferent de ciner-ar fi. Dacă ar mai fi doamna aceasta din România, aș înțelege și poate aș accepta. Aici trebuie toată legislația și normele constituționale care au fost prevăzute, modificate din 2009, toate trebuie revăzute”, a conchis Voronin.

Menționăm că Laura Codruța Kövesi este un procuror român care a ocupat funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din 2013 până în 9 iulie 2018. Înainte de această funcție, Kövesi a fost procuror la Sibiu și procuror general al României.

La data numirii, în 2006, Kövesi a fost prima femeie și cel mai tânăr procuror general din istoria României. Ea este, de asemenea, după decembrie 1989, singurul procuror general care și-a dus mandatul până la capăt.


Pub