Mizsei: Guvernul Sandu, legitim
Politic 13 iunie 2019, 20:37 | 1220

Republica Moldova are un singur guvern legitim și acesta este cel care a fost votat sâmbată de Parlament și a fost recunoscut de mai multe ţări occidentale, dar şi de Rusia. Declaraţia a fost făcută de către fostul reprezentant special al Uniunii Europene la Chişinău Kalman Mizsei într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

În opinia lui Kalman Mizsei, crearea noii majorităţi parlamentare şi votarea noului Guvern de la Chişinău a fost constituțional corectă, iar Curtea Constituțională a interpretat eronat prevederea care se referă la termenul de trei luni în care poate fi dizolvat Parlamentul.

Fostul reprezentant special al UE în Republica Moldova a adăugat că Uniunea Europeană ar putea sprijini financiar cetățenii Republicii Moldova după ce ordinea democratică va fi restabilită.

Kalman Mizsei a mai declarat că asistența financiară din partea Uniunii Europene s-a redus substanțial, deoarece fosta guvernare nu a urmat cu adevărat parcursul european. Anterior, liderii PD au respins aceste acuzaţii, iar declaraţiile de acum ale lui Kalman Mizsei nu au fost comentate. 

Opinia ta contează. Comentează!