12:18:22 23.04.2024
Stiri

Telefonul CHINEZESC care poate rezista la căzături din AVION. A fost aruncat din stratosferă şi a „supraveiţuit”

Știri 13.06.2019 09:00 Vizualizări1745 Autor: Ziarul National
Telefonul CHINEZESC care poate rezista la căzături din AVION. A fost aruncat din stratosferă şi a „supraveiţuit”


iQOO este un brand secundar al producătorului chinez Vivo, primul dispozitiv din această serie fiind dezvăluit în urmă cu doar câteva luni. Nu este clar cât de bine se vinde acest model, fiind unul orientat către gameri, însă compania a apelat la o campanie de promovare mai puţin obişnuită pentru a demonstra rezistenţa dispozitivului său: l-a aruncat de la 30.000 de metri altitudine şi l-a recuperat în stare funcţională.

Echipa Vivo a ataşat telefonul de o platformă special concepută pentru a ţine telefonul într-o poziţie fixă şi a ridicat întregul ansamblu la 30.000 de metri folosind un balon cu heliu. Întregul proces a fost filmat folosind o cameră de acţiune care a fost tot timpul îndreptată către ecranul telefonului. Acesta rula un clip video, care a continuat redarea chiar şi după ce a ajuns înapoi la sol.

Întrucât este greu de intuit unde va cădea un obiect de la 30.000 de metri, au fost necesare căutări cu drona în zone de câmp, accesibile doar cu maşini de teren, însă cei de la Vivo au găsit dispozitivul într-un final şi au demonstrat că acesta a supravieţuit impactului cu solul, cu daune minime: protecţia de sticlă temperată de pe ecran s-a spart, însă în rest dispozitivul funcţiona normal.

Impresionant este însă faptul că telefonul a supravieţuit condiţiilor extreme de la altitudine înaltă. Vorbim despre temperaturi de -56 de grade Celsius, temperaturi care în mod normal ar putea afecta orice dispozitiv electronic, mia ales unul bazat pe o baterie cu litiu. Nu este clar dacă acumulatorul din acest dispozitiv va rezista la fel de mult în timp după această „călătorie”.

Întrucât telefonul este disponibil doar în China, clipul este găzduit pe un site chinezesc. Puteţi accesa site-ul folosind acest link, sau prin click pe fotografia de mai sus.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md