08:57:39 24.04.2024
Stiri

Defence One: Moscova continuă militarizarea peninsulei Crimeea

Știri 13.06.2019 18:30 Vizualizări1292 Autor: Ziarul National
Defence One: Moscova continuă militarizarea peninsulei Crimeea


Rusia a continuat să crească numărul de trupe, aeronave și arme grele în Crimeea anexată, susțin reprezentantii serviciilor americane de informatii, care au analizat noile imagini de satelit a peninsulei, scrie publicatia Defense One.

Imaginile de satelit arată că, în ultimele 18 luni, Rusia și-a sporit semnificativ prezența militară în Crimeea, aducând noi sisteme S-400 și îmbunătățind infrastructura moștenita din epoca sovietica. Puterea de foc suplimentară conferă Moscovei un control considerabil asupra Mării Negre și aduce aviația și flota de asalt mai aproape de Orientul Mijlociu.

Fotografiile făcute între ianuarie 2018 și aprilie 2019, de către compania privată Planet Labs, și furnizate Defence One, arată cinci baterii S-400, cinci sisteme de apărare S-300 și avioane de luptă în patru baze diferite.

Potrivit observatorilor, o astfel de evoluție a evenimentelor înseamnă cel mai probabil că Moscova nu are nicio intenție în viitorul apropiat de restituire a acestui teritoriu ucrainean, pe care l-a capturat în 2014.

„Această consolidare sugerează că Rusia este interesată să poată exercita un control sporit asupra Mării Negre, care sa-i permita să proiecteze putere dincolo de aceasta regiune. NATO va fi sub presiunea crescândă din partea aliaților din zona pentru a arăta că este capabilă să facă față încercărilor Rusiei de a obține un control mai mare asupra Mării Negre”, a declarat Sarah Bidgood, director al Eurasia Nonproliferation Program în cadrul „James Martin Center for Nonproliferation Studies”.

În prezent, Rusia are desfasurate in Crimeea un numar de 81 de aparate de zbor militare, scrie paginaderusia.ro.

Totodata, Flota rusă a Mării Negre a fost recent completată cu 10 nave de război care pot lansa racheta de croazieră Kalibr: șase submarine diesel și patru nave de suprafață.

Racheta Kalibr poate lovi ținte la o distanță de până la 2.400 kilometri; iar Rusia susține că lucrează la o nouă versiune, cu o rază de până la 4.500 km. Kalibr va permite flotei ruse să lovească ținte din afara bazinului Mării Negre, inclusiv în Europa de Sud și Siria, fără a a părăsi portul Sevastopol.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md