(video) Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation – cel mai scump nou-vechi automobil al mărcii

Primul Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation – parte a Aston Martin DBZ Centenary Collection – îşi va face debutul public la sfârşit de săptămână în cadrul celui mai faimos eveniment din motorsport – cursa de anduranţă de la Le Mans. Într-un pavilion VIP special, primul finisat din cele doar 19 autoturisme care vor fi făcute, va putea fi văzut pe viu de oricine pe durata cursei de 24 de ore.

Amintim că modelul original a fost prezentat în 1960 şi a fost făcut în doar 20 de exemplare. Noua serie vine să adauge alte 19 la acest număr, care sunt asemănătoare, dar şi uşor îmbunătăţite.

Acest nou-vechi model sport omologat pentru a fi condus doar pe circuite a început să fie dezvoltat din anul 2017 şi reprezintă punctul culminant al aproximativ 4.500 de ore de muncă cu o atenţie extremă la detalii. Pentru că este o maşină din seria Continuation, atelierul Zagato a creat un Heritage Division în Newport Pagnell, Buckinghamshire, pentru a o face. Acum, cel mai mare, cel mai bine echipat și cel mai informat centru de restaurare Aston Martin din lume, alături de abilitățile de neprețuit ale angajaţilor săi, sunt perfect adaptate pentru astfel de proiecte.

Maşina care va fi arătată în Franța în acest week-end reprezintă vârful de proiecte Aston Martin Continuation de până în prezent, și cu mândrie marchează cei 50+ ani de colaborare între producătorul britanic şi atelierul italian. Exemplarul a fost vopsit în culoarea Rosso Maja, care este similară cu cea creată de Max Meyer & ICI, furnizorii de vopsele pentru modelele originale.

În habitaclu, tapiţeria este din piele în culoare Obsidian Black şi aceasta se găseşte atât pe scaunele din fibră de carbon, panourile uşilor, tavan şi mediul din spatele scaunelor. Covoraşele sunt făcute parţial din piele Obsidian Black, iar cusăturile sunt în aceeaşi nuanţă.

Specificaţiile instrumentarului de la bord și a echipamentelor cum ar fi o cuşcă de protecţie aprobată de FIA sunt oferite standard, la fel ca şi jantele Borrani vopsite într-o nuanţă argintie şi polişate.

Sub capotă ascunde un motor cu şase cilindri în linie şi cu un litru mai voluminos decât cel original (4.7), preluat de la modelele din seria DB4 GT Continuation, dar care generează 396 de CP. Puterea este trimisă spre roţile spate printr-o cutie de viteze manuală cu patru trepte şi un diferenţial cu alunecare limitată.

Fiecare mașină din cele 19 este construită la cea mai înaltă calitate posibilă. De exemplu, un “organism” digital a fost creat iniţial pentru a permite inginerilor Aston Martin să examineze fiecare detaliu. Un al lucru interesant este că panourile caroseriilor reprezintă nişte foi din aluminiu de doar 1.2 mm grosime şi montarea lor cu acurateţe maximă reprezintă sute de ore de muncă, unde mai pui că se folosesc aceleaşi tehnici care erau obişnuite acum aproape 60 de ani în urmă.

Dacă modelul original era construit pe baza unui şasiu scurtat al lui DB4 GT, pentru noul DB4 GT Zagato Continuation se foloseşte o reţetă similară: panourile din aluminiu acoperă un cadru tubular montat pe un şasiu optimizat pentru deplasările pe circuite.

Noul DB4 GT Zagato Continuation va putea fi cumpărat doar ca parte a DBZ Century Collection, împreună cu un alt supercar fantastic ce urmează a fi prezentat – DBS GT Zagato! Pachetul costă 6 milioane de lire sterline cu taxe incluse.

Vezi şi: (video) Aston Martin reia producţia legendarului DB5 folosit de James Bond. Doar 25 de oameni îl vor avea

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/