SUA: S-a decis construcţia unui drum nou pentru că un bolovan uriaş căzut pe o şosea nu poate fi mutat sau distrus

Departamentul Transporturilor din statul american Colorado a decis să nu arunce în aer o porțiune de autostradă care a fost blocată de un bolovan imens căzut de pe un pisc din preajmă. În schimb, autoritățile vor construi un nou drum în jurul pietrei.

Situaţia excepţională a avut loc în primele zile ale lunii iunie curent. Pe autostrada 145, care face legătură din oraşele Cortez și Telluride, o pereche de bolovani giganţi s-au desprins şi au căzut de la o stâncă de aproximativ 300 de metri înălțime.

Greutatea unuia dintre aceştia este de mai mult de 3.855 de kg, iar al doilea cântăreşte aproximativ 1.134 de tone. Căderea lor a blocat complet autostrada şi au mai format o groapă în ea de 2.5 metri adâncime.

Angajaţii Departamentului Transporturilor l-au aruncat în aer pe cele mai mic și au curățit o parte a drumului, oferind un ocol temporar.

Cu toate acestea, cu piatra mai mare nu a fost atât de simplu. În loc să pună şi pe aceasta dinamită, autoritățile au decis să construiască un nou drum în jurul ei. Noua porţiune de drum va costa statul 1.3 milioane de dolari, cu 200.000 de dolari mai ieftin decât s-ar cheltui pentru aruncarea bolovanului în aer, curățirea drumului şi transportul tuturor pietrelor mai mici, dar şi așternerea unui strat de asfalt nou.

Între timp, bolovanul uriaş va deveni un punct de atracţie turistică, fiind deja numit Memorial Rock. Acest lucru a fost anunţat cu mândrie de către guvernatorul statului Colorado, care a numit piatra gigantică o capodoperă geologică.

Deocamdată rămâne necunoscută data startului construcţiei noului drum şi a deschiderii aşa-zisului monument.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/