Șeful statului a anunțat pentru duminică, 16 iunie, un miting pentru a grăbi transmiterea pașnică a puterii: „Presiunea externă și internă crește”   

Anticoruptie.md
13/06/2019
Captura video privesc.eu

Șeful statului, Igor Dodon, a chemat astăzi cetățenii Republicii Moldova să participe duminică, 16 iunie, la un miting pașnic în susținerea noii guvernări și în semn de protest față de boicotarea de către mai multe instituții de stat a noii guvernări formate la Chișinău. Igor Dodon a îndemnat angajații din instituțiile de stat să se alăture noului guvern și să efectueze  transmiterea în mod pașnic a puterii.

„Eu nu am dat pe nimeni afară chiar dacă au alte viziuni politice. Nu am obligat pe nimeni să intre în partidul pe care l-am condus. Vă promit că această abordare va fi pentru toți funcționarii. Noi nu vom fi așa cum a fost PD-ul. Nimeni nu a fost sancționat pentru faptul că a fost membru al unui partid. Nu va fi obligat să intre într-un partid sau altul. Eu vă rog să dați dovadă de curaj”, a declarat președintele Igor Dodon.

„Dacă astăzi, mâine, poimâine, în următoarele zile, vom fi mai mulți, din fiecare instituție, conducătorii, transmiterea pașnică a puterii poate fi mai pașnică și mai rapidă. Fosta conducere trebuie să vină în Parlament, în calitate de opoziție parlamentară. Noi am fost în opoziție din 2009 încoace. Nimic nu e grav. Fiți o opoziție puternică. Dacă nu veți face acest pas și veți aștepta să vedem ce va fi mai departe, putem ajunge în situația gravă. Noi nu ne dorim acest lucru. Ați văzut o susținere masivă pe extern. Partenerii noștri din Vest și din Est ne transmit mesaje clare de susținere. Presiunea externă și internă crește”, a spus sursa citată.

„Sunt contactat de mii de persoane care vor să vină în susținerea noii guvernări. Noi, împreună cu conducerile partidelor care au creat această majoritate parlamentară, am decis să chemăm cetățenii Republicii Moldova la un marș al poporului în susținerea noii guvernări”.

Acțiunea de protest va avea loc  duminică, cu începere de la ora 11:00, în fața Parlamentului Republicii Moldova.         

Anticoruptie.md
13/06/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii