Apelul Lilianei Nicolaescu-Onofrei: „Haideți împreună să scoatem educația, cultura, sportul de sub influența politicului”

Noua ministră a Educației, Culturii și Cercetării din Guvernul Sandu a făcut un apel către angajații instituțiile de educație, cultură și cercetare de a nu fi indiferenți și de a scoate aceste domenii „din influența politicului”.

Foto: UNIMEDIA

„Aș vrea să mă adresez tuturor angajaților din sectoarele educație, cultură, cercetare, tineret și sport: indiferența este cea care poate distruge o societate. E dreptul nostru să vrem o viață mai bună, lipsită de corupție, de intimidări, de poliție politică. Toate acestea nu trebuie să-și afle locul în societatea noastră. Iar oamenii din educație și cercetare, oamenii de artă, cultură, liderii de tineret, promotorii sportului sunt cei care pot fi un exemplu. Nu fiți indiferenți.

Mă adresez colegilor mei din Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Cu cei mai mulți dintre dumneavoastră, ne cunoaștem de jumătate de viață. Haideți împreună să scoatem educația, cultura, sportul de sub influența politicului. În calitatea mea de Ministru, afirm, mă angajez și promit astăzi că singura politică pe care o voi promova este cea a corectitudinii și a profesionalismului”, a transmis Liliana Nicolaescu-Onofrei.

Alături de noua ministră au participat la conferință și profesori din cadrul Universității Tehnice din Moldova. Ieri, peste o sută de profesori de la Universitatea Tehnică din capitală au semnat în susținerea Guvernului condus de Maia Sandu.


Pub