Candu, despre condamnarea la CEDO
Politic 12 iunie 2019, 21:50 | 4096

„Viața-i viață” și „Trebuie să investigăm”. Asta a spus vicepreședintele PD Andrian Candu atunci când a fost întrebat cine se face vinovat de expulzarea din Republica Moldova a celor șapte profesori turci, pentru care Guvernul de la Chișinău a fost condamnat la CEDO. Ce declarații a mai făcut Candu, aseară, la un post privat de televiziune, aflați în cele ce urmează.

La emisiunea la care a fost invitat Andrian Candu s-au discutat mai multe subiecte. Unul dintre ele - recenta hotărâre a CEDO în privința profesorilor turci de la liceele „Orizont”, expulzați din Republica Moldova în septembrie 2018 și deținuți în închisorile din țara lor de origine, pentru presupuse legături cu mișcarea opozantului puterii de la Ankara Fethullah Gülen. Înalta Curte de la Strasbourg a obligat Guvernul de la Chișinău să-i plătească fiecărui reclamant câte 25 de mii de euro drept prejudicii morale.

S-a vorbit și despre situația politică din republică, inclusiv despre recentele hotărâri ale Curții Constituționale și despre decizia PD de a organiza alegeri parlamentare anticipate.

Având în vedere că liderii PD au spus că s-ar conduce de Constituţie în hotărârile pe care le iau, moderatorul emisiunii l-a întrebat pe Candu de ce colegul său Pavel Filip nu s-a consultat cu fracțiunile parlamentare înainte de a declara că dizolvă legislativul.

Vicepreşedintele PD a reiterat nu o recunoaște pe Zinaida Greceanâi drept președintă a Parlamentului și nici pe Maia Sandu în calitate de premier. Mai mult, Candu a spus că Maia Sandu nici nu ar trebui să intre în clădirea Guvernului.

Candu a mai spus că instituțiile de stat, printre care Guvernul și Curtea Constituțională, sunt păzite pentru că ar exista riscuri.

Tot Candu a negat afirmațiile că manifestanții ar fi aduși organizat și că primesc bani pentru asta, așa cum au recunoscut chiar unii dintre ei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie