21:12:34 23.04.2024
Stiri

FOTO // Spirite ÎNCINSE la Direcția nr. 6 a INI. Evenimentele au culminat cu o altercație între Andrei Năstase și Alexandru Pânzari. Șase polițiști au fost SUSPENDAȚI din funcție

Social 12.06.2019 09:53 Vizualizări3184 Autor: Ziarul National
FOTO // Spirite ÎNCINSE la Direcția nr. 6 a INI. Evenimentele au culminat cu o altercație între Andrei Năstase și Alexandru Pânzari. Șase polițiști au fost SUSPENDAȚI din funcție agora.md


Șeful Direcției nr. 6 pentru Protecția Martorilor a Inspectoratul Național de Investigație (INI), Anatolie Macovei, împreună cu o parte din angajații care au anunțat ieri-seară că susțin Guvernul condus de Maia Sandu, au fost suspendați din funcție printr-un ordin semnat de șeful Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pânzari.

La fața locului a sosit și liderul PPDA, Andrei Năstase, ales ministru de Interne în Guvernul Sandu. Acesta ar fi vrut să intre în sediul direcției respective, însă a fost împiedicat.

Astfel, între Năstase și Pânzari s-a produs o altercație. Politicianul i-a reproșat lui Pânzari că este demis și că IGP are un nou șef. La rândul său, Pânzari a solicitat actul normativ prin care ar fi fost demis.

„Te somez să te supui unei hotărâri de Guvern emise în conformitate cu Constituția. Absolut orice vei face împotriva Constituției va fi folosit împotriva dumitale”, a menționat Năstase.

Ulterior, Alexandru Pânzari a anunțat că șase angajați ai Direcției din cadrul INI au fost suspendați din funcție.

„Avem șase angajați suspendați din funcție. În această clădire sunt materiale, martori în cadrul unor procese penale de rezonanță. Noi nu am făcut altceva decât să întreprindem acțiuni pentru a nu avea scurgeri de informații. Eu mă supun ordinii de drept și Constituției”, a precizat Pânzari.

Lucrurile s-au calmat la sediul Direcției nr. 6, iar în la intrarea în instituției au fost plasați doi polițiști.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md