19:38:23 25.04.2024
Stiri

IGP explică de ce polițiștii care și-au anunțat susținerea pentru Guvernul Sandu au fost suspendați din funcție: „Au încălcat jurământul”

Social 12.06.2019 12:18 Vizualizări1991 Autor: Ziarul National
IGP explică de ce polițiștii care și-au anunțat susținerea pentru Guvernul Sandu au fost suspendați din funcție: „Au încălcat jurământul”


Inspectoratul General al Poliției (IGP) afirmă că cei șase polițiști din cadrul Direcției protecția martorilor au fost suspendați din funcție pe motiv că „și-au exprimat public viziunile politice, încălcând jurământul polițistului”.

De asemenea, instituția infrimă faptul că la această direcție au fost efectuate percheziții, dar susține că intervenția polițiștilor din această dimineață „a fost necesară” și este „în strictă conformitate cu legea”.

CITIȚI și FOTO // Spirite ÎNCINSE la Direcția nr. 6 a INI. Evenimentele au culminat cu o altercație între Andrei Năstase și Alexandru Pânzari. Șase polițiști au fost SUSPENDAȚI din funcție

„Reieșind din faptul că această subdiviziune dispune de informații care cad sub incidența secretului de stat și dosare ale persoanelor aflate sub protecție, a fost necesară intervenția polițiștilor pentru a preveni unele incidente care ar pune în pericol viața și securitatea martorilor, dar și scurgerile de informații care eventual pot apărea în spațiul public.

Aceste acțiuni se încadrează în măsurile de securizare a informației pe care o deține această subdiviziune a IGP și au loc în cadrul unei anchete de serviciu. Pentru desfășurarea ei în strictă conformitate cu legea, persoanele care ar putea împiedica buna desfășurare a acesteia au fost suspendate din funcție, iar celor care au încercat astăzi să obstrucționeze activitatea poliției le-a fost interzis accesul în clădirea acestei subdiviziuni.

Venim cu un apel către instituțiile mass-media care reflectă aceste evenimente și solicităm respectuos relatarea lor corectă și echidistantă, iar politicienilor care încearcă să se implice în activitatea Poliției Naționale le recomandăm să nu admită încălcarea legii și să nu implice imaginea instituției noastre în jocuri politic”, se arată într-un comunicat al IGP.

Menționăm că, pe moment, în R. Moldova activează două guverne. Alexandru Pânzari este șeful IGP în Guvernul Filip, iar fostul judecător Gheorghe Balan - în Guvernul Sandu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md