18:57:17 20.04.2024
Stiri

Un partid extraparlamentar cere INTERZICEREA Partidului Socialiștilor și cercetarea PENALĂ a președintelui Dodon

Partide/Comunicate 12.06.2019 12:38 Vizualizări1638 Autor: Ziarul National
Un partid extraparlamentar cere INTERZICEREA Partidului Socialiștilor și cercetarea PENALĂ a președintelui Dodon


Partidul Național Liberal condus de Vitalia Pavlicenco le cere decidenților și instituțiilor de resort să cerceteze penal activitatea PSRM și a președintelui Igor Dodon și să recurgă la măsurile ce se impun. Totodată, PNL crede că, dat fiind faptul că scrutinul din februarie a fost viciat, să fie organizate alegeri anticipate fără participarea PSRM.

„În contextul actualei crize politice, cauzate în mare parte de lipsa dialogului politic dintre partidele parlamentare, criză ce a scos la iveală și fapte strigătoare la cer privind finanțarea din exterior a PSRM, vehiculate și anterior în spațiul public. PNL se declară profund indignat de această realitate și cere decidenților să recurgă la măsurile ce se impun”, se arată într-o declarație remisă de PNL.

Potrivit PNL, detaliile ieșite la iveală despre finanțarea PSRM din exterior demonstrează că alegerile parlamentare au fost total compromise. „PNL consideră că numai un consens al tuturor forțelor politice privind desfășurarea unor alegeri repetate sau anticipate, fără participarea PSRM, ar fi o decizie legală, corectă, echitabilă, ce ar exclude pe viitor ingerințe străine în procesul electoral”.

De asemenea, PNL spune că este indignat de „amestecul criminal al emisarilor ruși în treburile interne ale R. Moldova, de acceptarea vizitei vicepremierului Kozak, de constituirea alianței monstruoase Kozak-2 într-un Parlament fără legitimitate, urmare a unor finanțări ilegale pentru unii concurenți electorali, Parlament ce a emanat un Guvern cu persoane rău famate, fidele clanurilor promoscovite ce s-au perindat prin guvernările anterioare, precum și de nerespectarea condamnabilă a Constituției și a legilor, ceea ce a generat haos și dualitate a puterii în stat”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md